REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trumpove vesoljske sile bi ZDA v petih letih stale 13 milijard dolarjev

Trumpove vesoljske sile bi ZDA v petih letih stale 13 milijard dolarjevVesoljske sile ZDA - simbolična slika

Ameriško obrambno ministrstvo je izračunalo, da bodo vesoljske sile, ki jih je ukazal ustvariti predsednik Donald Trump, v prvih petih letih stale 13 milijard dolarjev. Trump želi imeti do leta 2020 novo vejo oboroženih sil ZDA, ki se bo vojskovala v vesolju. Samo še sovražnika bodo potrebovale.

Pentagon nad Trumpovo idejo ni navdušen, saj za potrebe vesoljskega vojskovanja skrbi veja zračnih sil.

Pentagon nad Trumpovo idejo ni navdušen, saj za potrebe vesoljskega vojskovanja skrbi veja zračnih sil, ki je tudi izračunala stroške v posebni okrožnici z datumom 14. septembra, do katere so iz nepojasnjenih razlogov prišli ameriški mediji.

Ciniki bi lahko ugibali, da je bila informacija namerno spravljena v medije, da bi Pentagon morda na ta način prepričal Trumpa, naj še enkrat razmisli.

Če ne Trump, pa potem kongres, brez katerega nove veje oboroženih sil ne bo mogoče oblikovati. Memorandum pravi, da bodo imele vesoljske sile uvodoma 13.000 pripadnikov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek