REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Tanzanijski predsednik zaradi izkušenj evropskih držav proti uporabi kontracepcije

Tanzanijski predsednik zaradi izkušenj evropskih držav proti uporabi kontracepcijeJohn Magufuli Vir:Wikipedija

Tanzanijski predsednik John Magufuli je pozval Tanzanijke, naj ne uporabljajo več kontracepcije, saj da država potrebuje več ljudi, so v ponedeljek poročali lokalni mediji.

"Imate živino. Ste veliki kmetje. Lahko nahranite vaše otroke. Zakaj se zatekata k nadzoru rojstev? To je moje mnenje, ne vidim nobenega razloga za nadzor rojstev v Tanzaniji," je po poročanju časnika The Citizen v nedeljskem govoru dejal Magufuli.

Povedal je, da je potoval po Evropi in drugod, kjer je videl škodljive učinke nadzora rojstev. Nekatere države se soočajo s padcem števila prebivalstva in jim primanjkuje delovne sile, je opozoril po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Povedal je, da je potoval po Evropi in drugod, kjer je videl škodljive učinke nadzora rojstev.

Pomembno je razmnoževanje, je poudaril in ocenil, da ženske lahko prenehajo z uporabo kontracepcije.

Tanzanija ima okoli 60 milijonov prebivalcev, deset milijonov več kot leta 1961 ob osamosvojitvi.

Po ocenah Združenih narodov se bo število prebivalstva na afriškem kontinentu do leta 2050 podvojilo na okoli 2,5 milijarde, kar pomeni nevarnost, če porastu prebivalstva ne bodo sledila gospodarska rast in nova delovna mesta.

Tanzanijski poslanci so medtem "zaradi možnosti zdravstvenih problemov" poslankam prepovedali umetne nohte in trepalnice. Odločitev je naletela na odziv na družbenih omrežjih. Nek uporabnik je tako menil, da gre še za en dokaz, da je Afrika obsojena na pogubo. Drugi pa se sprašuje, ali so umetni nohti in trepalnice poslance spravljali v zadrego, poroča nemška tiskovna agencija dpa.