REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Svetovna žitnica v plamenih! A kdo jo v resnici zažiga?

Svetovna žitnica v plamenih! A kdo jo v resnici zažiga?Helikopter izstreljuje vabe. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

»Svetovna žitnica v plamenih: Rusija namerno zažiga ukrajinska žitna polja. To sledi podobnim usmerjenim zračnim napadom na ukrajinska skladišča žita. Putin odkrito uporablja svetovno lakoto kot orožje v svoji uničevalni vojni proti Ukrajini sporočajo mediji in družbena omrežja, ki so pod taktirko režima v Kijevu.

Vendar konkretnih dokazov za te trditve pač ni.

Moskva je medtem že zdavnaj sporočila, da je pripravljena pomagati pri odpiranju ukrajinskih luk, če bodo ukrajinske sile najprej »deminirale« morje, ki so ga Ukrajinci posejali z minami.

Na posnetkih iz Ukrajine lahko vidimo tudi, kako poskušajo obupani kmetje rešiti polja, ki gorijo, s pomočjo kombajnov, ki poskušajo narediti vrzeli v gorečih poljih pšenice, da ogenj ne bi dosegel suhih klasov.

Toda istočasno so se pojavili posnetki, ki pa kažejo nekoliko drugačno sliko.

Žitno polje, ki gori in ga ukrajinski portali predstavljajo kot žrtev ruskega požiga je bilo namreč - tarča ukrajinskih sil.

Na teh posnetkih lahko vidimo ukrajinski helikopter z ukrajinskimi oznakami, ki v pšenično polje izstreljuje »vabe«, posebne izstrelke, ki gorijo, da bi zavedli sovražnikove rakete.

V tem primeru pa helikopter leti tako nizko nad poljem, da goreče vabe padajo med klasje.

In ga žal – zažgejo.

Očitno namerno.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek