REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šokanten preobrat za Zahod! Šef ukrajinske obveščevalne službe sporočil: Navalni je umrl naravne smrti!

Šokanten preobrat za Zahod! Šef ukrajinske obveščevalne službe sporočil: Navalni je umrl naravne smrti!»Morda vas bom razočaral, a zdaj vemo, da je res umrl zaradi krvnega strdka,« je domači in svetovni javnosti sporočil Budanov. Vir: Posnetek zaslona, X

Načelnik Glavnega obveščevalnega direktorata ukrajinskega obrambnega ministrstva Kiril Budanov je v nedeljo medijem razkril, da je ruski politik Aleksej Navalni umrl naravne smrti zaradi tromboze.

»Mogoče vas bom razočaral, toda zdaj vemo, da je res umrl zaradi krvnega strdka. In to je v resnici potrjeno. To vemo,« je na tiskovni konferenci odgovoril Budanov na vprašanje, »ali je ukrajinska glavna obveščevalna agencija izvedela, kako je bil ubit Navalni?«, poroča UNIAN.

Budanov je poudaril, da zadevna informacija ni prevzeta s svetovnega spleta.

Po njegovih besedah ​​je šlo za naravno smrt.

Gre za razkritje, ki postavlja na laž ves Zahod in predvsem vodilne politike v ZDA in Evropski uniji, ki si vsi po vrsti, tako kot družina in sodelavci Navalnega za njegovo smrt hipno okrivili Kremelj in ruskega predsednika Vladimirja Putina, kar Moskva ves čas zavrača.

Truplo Navalnega je po obdukciji že predano njegovi materi.

Datum pogreba pa bodo določili naknadno.

Spomnimo, Navalni je umrl v zaporu v petek, 16. februarja, zvezna kazensko-popravna služba za okrožje Jamalo-Nenec pa je sporočila, da se je po jutranjem sprehodu slabo počutil in izgubil zavest.

Nato pa so ga neuspešno oživljali.

Navalni je bil med drugim obsojen na 30-letno zaporno kazen zaradi ustanavljanja in financiranja skrajne desne organizacije in njenih dejavnosti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek