REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Senator Bennet javno izrazil dvom o Bidnovi sposobnosti: To bi bila ameriška tragedija

Senator Bennet javno izrazil dvom o Bidnovi sposobnosti: To bi bila ameriška tragedija»Zame Trumpova zmaga ni vprašanje anket, ni vprašanje politike, je moralno vprašanje o prihodnosti naše države,« je dejal demokrat iz Kolorada. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški senator Michael Bennet, demokrat iz Kolorada, je dejal, da ne verjame, da je sedanji ameriški predsednik Joseph Biden po katastrofalnem nastopu v predsedniški debati z Donaldom Trumpom sposoben zmagati na predsedniških volitvah.

»Mislim, da je Donald Trump na poti, da zmaga na predsedniških volitvah, morda celo prepričljivo in na krilih te zmage osvoji tako senat kot predstavniški dom.

Zame to ni vprašanje anket, to ni vprašanje politike. Je moralno vprašanje o prihodnosti naše države.

Bela hiša od te katastrofalne debate prejšnji mesec po mojem mnenju ni naredila ničesar, da bi resnično pokazala, da obstaja načrt za zmago na teh volitvah,« je dejal Bennet v torek.

Senator iz vrst demokratov ni neposredno pozval Bidna, naj se umakne iz predsedniške tekme, je pa opozoril, kaj je na kocki na predsedniških volitvah leta 2024, in nakazal, da bi republikanski nadzor nad predstavniškim domom in senatom pomenil »ameriško tragedijo«.

Bennet je dejal, da so njegovi volivci zelo zaskrbljeni zaradi negotovosti glede tega, ali lahko Biden zmaga na volitvah, in pozval Belo hišo, naj teh skrbi ne zanemari.

Ti komentarji demokratskega senatorja iz Kolorada potrjujejo poročilo CNN, da je Bennett svojim kolegom med zasebnim srečanjem senatnih demokratov povedal, da ne verjame, da lahko Biden zmaga na novembrskih predsedniških volitvah.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek