REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Scott Ritter: Ukrajina je izgubila vse, Evropa pa nima več ničesar za ponuditi

Scott Ritter: Ukrajina je izgubila vse, Evropa pa nima več ničesar za ponuditiRuske oborožene sile so Ukrajincem zasegle ogromno oklepnih vozil, pravi nekdanji častnik ameriške obveščevalne službe. Vir: Posnetek zaslona, X

Ruska vojska je ukrajinskim oboroženim silam zasegla ogromno opreme, je povedal nekdanji ameriški obveščevalec in inšpektor OZN za orožje Scott Ritter.

»Ukrajinske oborožene sile so že izgubile 300 tankov in 55 vozil.

Ne gre nujno za opremo, ki so jo v Kijev prenesle zahodne države, ampak izgube približno ustrezajo dostavljenemu številu.

Vzete so bile iz ukrajinskega arzenala in jih nimajo z ničemer nadomestiti. Ničesar jim ni ostalo. A Evropa nima več nič, kar bi jim lahko dala,« je dejal Ritter v intervjuju za YouTibe kanal Gegenpol.

Poudaril je, da četudi je ukrajinskim oboroženim silam med ofenzivo uspelo kam napredovati, jih je ruska vojska še vedno potiskala nazaj, zaradi česar so bile vse žrtve Ukrajincev zaman.

»V tisti protiofenzivi Ukrajina ni dosegla ničesar, razen da je žrtvovala še 90.000 življenj.

Izgubila je vso opremo, ki so ji jo zahodne države prenesle,« je sklenil nekdanji ameriški obveščevalec.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek