REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Scott Ritter: Rusi vam bodo uničili tudi nove sisteme »Patriot«

Scott Ritter: Rusi vam bodo uničili tudi nove sisteme »Patriot«Celo če bodo Američani predali Ukrajincem nove sisteme proti zračne obrambe, to ne bo spremenilo ničesar, trdi nekdanji ameriški obveščevalec. Vir: Posnetek zaslona, X

Prenos novih sistemov zračne obrambe Patriot v Ukrajino nima smisla, saj jih bo Rusija uničila na enak način kot prejšnje, je za YouTube kanal Dialogue Works dejal nekdanji inšpektor OZN za orožje in ameriški obveščevalec Scott Ritter.

V zadnjem napadu naj bi namreč ruske oborožene sile uničile kar dva sistema Patriot, dva sistema S-300 in več radarjev.

Skupaj je bilo uničenih pet zmogljivih sistemov protizračne obrambe.

»Vprašajte se, zakaj je bilo treba Ukrajini dati nove baterije 'Patriot'. Ali jim nismo že prej dobavili več sistemov 'Patriot'?

Kaj se je z njimi zgodilo? Uničeni so.

Kaj mislite, kaj bo z novimi?«, je komentiral Ritter.

Poudaril je tudi, da so bili originalni sistemi »Patriot«, ki so bili predani Ukrajini, nato integrirani v ukrajinski sistem protizračne obrambe, ki ne obstaja več.

»'Patriote' je mogoče dostaviti, vendar bodo delovali neodvisno,« je pojasnil nekdanji ameriški obveščevalec. Ravno zaradi tega bo, kot je dodal, Rusija zlahka uničila tudi nove sisteme »Patriot«, celo če jih Američani dajo Kijevu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek