REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ryanair zaradi stavke pilotov odpovedal polete med Veliko Britanijo in Irsko

Ryanair zaradi stavke pilotov odpovedal polete med Veliko Britanijo in Irsko

Nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je zaradi današnje stavke pilotov, ki niso zadovoljni s plačami in delovnimi pogoji, moral odpovedati 24 poletov med Veliko Britanijo in Irsko. Podobno stavko so piloti irskega letalskega prevoznika izvedli že prejšnji teden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prihodnji teden se Ryanairu obetajo nove stavke. Zaradi nezadovoljstva kabinskega osebja so že odpovedali okrog 600 letov iz Španije, Portugalske in Belgije, načrtovanih za sredo in četrtek. Prizadetih bo okrog 100.000 potnikov.

Sindikati zahtevajo, da letalski prevoznik zaposlene zaposli skladno z zakonodajo države, v kateri delajo, in ne z irsko zakonodajo. Prav tako zahtevajo, da Ryanair sindikate prizna kot reprezentativne. Doslej so to namreč storili le za sindikate v Veliki Britaniji in Italiji.