REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruski dron posnel, kako ukrajinski »pregradni odred« pobija ukrajinske vojake, ki so bežali pred ruskim jurišem!

Ruski dron posnel, kako ukrajinski »pregradni odred« pobija ukrajinske vojake, ki so bežali pred ruskim jurišem!Streljajo jim v hrbte: ukrajinski vojaki proti ukrajinskim vojakom. Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajinski »pregradni odred« je streljal na umikajoče se vojake ukrajinskih oboroženih sil, je za rusko tiskovno agencijo RIA Novosti povedal vir, ki je seznanjen s situacijo in je zagotovil tudi video posnetek, posnet z dronom, ki dokazuje grozljiv dogodek.

Včasih pa ti vojaki, tudi če samo kaj sumijo, uničijo celotne skupine borcev ukrajinske vojske.

»Ukrajinske oborožene sile uporabljajo taktiko zapornih odredov, z njimi poskušajo zadržati mobilizirance in sile teritorialne obrambe, ki ne želijo umreti na svojih položajih,« je povedal sogovornik ruske tiskovne agencije.

Na posnetku se jasno vidi, kako ruske enote napadejo ukrajinske vojake, kako ukrajinski vojaki bežijo, nato pa jih s hrbta napadejo - drugi ukrajinski vojaki.

(Podnapisi v videu: Pripadniki vojaških sil Ruske federacije gredo v napad na položaj vojaških sil Ukrajine; ukrajinski vojaki takoj zapustijo svoje položaje in se umaknejo; zaporni odred pričaka svoje umikajoče se sile z ognjem; v odgovor skupina, ki se umika, vrne ogenj; in vanje začnejo metati granate; eden od umikajoče se skupine se je odločil iti še dlje v zaledje; a so ga opazili in mu začeli streljati v hrbet; posledično je na položaj zapornega odreda priletel dron kamikaze.)

Takoj ko dva ruska vojaka vstopita v jarek, pet vojakov ukrajinske vojske pobegne z druge strani jarka proti zalednim položajem.

Vojaki, izbrani v zaporne odrede, so »iz pobesnelih nacionalističnih bataljonov«, katerih naloga je preprečiti umik in vdajo.

Ko pa vojaki pridejo do svojega drugega jarka, je tamkajšnji zaporni odred začel streljati na njih, nato pa zečel v njih metati granate.

Eden od bežečih je skušal pobegniti še naprej, a so ga opazili vojaki iz pregradnega odreda in mu začeli streljati v hrbet.

Nazadnje je brezpilotno letalo kamikaze priletelo na položaj pregradnega odreda in tam je močno počilo.

Ruski vojaki redno opažajo, da kijevski režim uporablja pregradne enote.

Tako je na primer sredi oktobra guverner Hersonske regije Vladimir Saldo dejal, da je pregradni odred streljal na vojake, ki niso hoteli prečkati Dnepra.

V začetku oktobra je vodja Donecke ljudske republike Denis Pušilin sporočil, da so lastni ljudje ustrelili skupino ukrajinskih vojakov v hrbet, ko so se na območju Vremevske vzpetine poskušali vdati Rusom.

Po njegovih besedah so vojaki, izbrani v zaporne odrede, »iz pobesnelih nacionalističnih bataljonov«, katerih naloga je preprečiti umik in vdajo, včasih pa ti vojaki, tudi če samo kaj sumijo, uničijo celotne skupine borcev ukrajinske vojske.

Včasih pa se topovsko meso upre. O primeru takšnega dogodka smo že poročali tukaj.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek