REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Raziskava: Šopiri se v vlogi »velike sile«, obupane žene vojakov pa so zaradi krize prisiljene delati - v seks industriji

Raziskava: Šopiri se v vlogi »velike sile«, obupane žene vojakov pa so zaradi krize prisiljene delati - v seks industrijiProstitucija žena britanskih vojakov je vse bolj razširjena, kažejo raziskave na Otoku. Vir: Telegram, zajem zaslona

Velika Britanija, nekoč kolonialna supersila, se rada šopiri z vojaško močjo, ki ji v zadnjih desetletjih sicer realno hitro upada.

Morala sem iti v banko hrane, da bi nahranila družino. Konec meseca ni bilo več denarja in vse bolj smo zapadali v dolgove.

Samo Ukrajini je v zadnjem času donirala vojaške opreme v vrednosti preko 3 milijarde evrov, njena letalonosilka »Kraljica Elizabeta« pa z najsodobnejšimi ameriškimi letali F-35 pluje po svetovnih morjih in pogosto sodeluje v mednarodnih operacijah.

Toda njenim profesionalnim vojakom se ne godi dobro.

Plače so majhne in vse težje dohajajo visoke stroške življenja v državi.

Vse več žena vojakov se zato, kot piše britanski Mirror, zateka k delu v »seks industriji«.

Mati dveh otrok, stara 25 let je tako na primer povedala, kako je pričela delalti kot spremljevalka, potem ko je izgubila službo v kavarni.

Rekla je, da je začela s tem delom »iz obupa«, saj je njena družina živela v revščini.

Kraljica Elizabeta med plovbo Vir:Wikipedia
Kraljica Elizabeta med plovbo. Vir: Zajem zaslona, Wikipedia

»Začela sem iz obupa. Moj mož zasluži približno 28.000 funtov, vendar smo se zaradi skoraj vsakodnevnega dvigovanja življenjskih stroškov res začeli boriti. Rekla bi, da smo živeli v revščini. Morala sem iti v banko hrane, da bi nahranila družino. Konec meseca ni bilo več denarja in vse bolj smo zapadali v dolgove,« pripoveduje.

Denar so si morali sposojati, tu pa se zgodba ni končala.

»Nekdo v našem garnizonu bi nam nato posodil denar z velikimi obrestmi. Stres je bil velik, mislila sem, da se bova s soprogom morda razšla.«

Zaračunam približno 150 funtov na uro in lahko zaslužim do 1000 funtov na teden.

Nekatere žene vojakov ali častnikov britanske vojske prav zato delajo kot spremljevalke, medtem ko druge prodajajo nazorne slike na spletu, je pokazala raziskava Sunday People.

Žensko, ki je poročena s poddesetnikom in živi v vojaški hiši na jugozahodu, podpira njen mož, čeprav je bil nad podjetniško iniciativo soproge sprva šokiran.

Dodala je: »On ve, da pri meni ne gre za seks, tako da ni ljubosumja. Postavila sva nekaj osnovnih pravil. Pogosto me on odpelje k ​​stranki. Stranki povem, da je moj mož v avtu in do sedaj nisem imela nobenih težav. Zaračunam približno 150 funtov na uro in lahko zaslužim do 1000 funtov na teden.«

Žena drugega vojaka je stopila v stik s skupino na Facebooku, imenovano Armed Forces Wags, in prosila za nasvet glede slačenja v okviru naročniške storitve Only Fans.

Napisala je: »Only Fans se zdi dober način za pridobitev dodatnega denarja, ne da bi se preveč namučila.« Ženska je še povedala, da njen mož podpira idejo, »vendar ne ve, kako bi se počutil, če bi imela naročnike iz vojaškega naselja, v katerem živimo, ali s strani njegovih kolegov.«

Druga ženska, ki je objavljala eksplicitne slike na spletnem mestu, kjer člani plačujejo mesečno članarino, je imela več kot 60 komentarjev s podobnimi nasveti – in nekatere ženske so rekle, da tudi same razmišljajo o tem.

Mirror poroča o postranskih zaslužkih britanskih vojaških družin...
Mirror poroča o postranskih zaslužkih britanskih vojaških družin... Vir: Zajem zaslona, Mirror

Dobrodelne organizacije britanskih oboroženih sil so opozorile, da se vedno več vojaških družin sooča s pomanjkanjem hrane.

Zakonci kot spolni delavci pa so lahko samo slabi za moralo vojske. Vojska mora storiti veliko več za družine, zlasti ko pričakujejo, da bodo živele na izoliranih lokacijah z nedosledno podporo.

Nekdanji obveščevalni častnik, polkovnik Philip Ingram je dejal: »Sploh me ne preseneča, da se povečuje število zakoncev, ki se zatekajo k spolnemu delu. Mlajši vojaki niso dobro plačani. Zakonci kot spolni delavci pa so lahko samo slabi za moralo vojske. Vojska mora storiti veliko več za družine, zlasti ko pričakujejo, da bodo živele na izoliranih lokacijah z nedosledno podporo.«

Medtem je Švedska odločila, da pošlje 120 vojaških inštruktorjev v Veliko Britanijo, kjer bodo podučevali ukrajinske vojake.

Za stroške šolanja in namestitev bo plačala britanska vlada.

Za zabavo inštruktorjev pa bodo očitno poskrbele kar soproge britanskih gostiteljev…

Delite članek