REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Putin: Ruske ladje bodo patruljirale ob sirski obali

Putin: Ruske ladje bodo patruljirale ob sirski obaliRuski predsednik Vladimir Putin, foto: AP

Ruske vojaške ladje, opremljene z manevrirnimi raketami, bodo letos stalno patruljirale ob obali Sirije, da bi jo branile pred terorističnimi grožnjami, je danes na srečanju z vodilnimi predstavniki ruske vojske v Sočiju dejal ruski predsednik Vladimir Putin.

Ob tem je pohvalil "natančne in dobro usklajene akcije ruskih ladij in podmornic v operaciji v Siriji ter manevrirne rakete (...), ki so teroristom povzročile pomembne izgube".

Rusija sirskega predsednika Bašarja al Asada v sirski državljanski vojni podpira od septembra 2015. Njena vojaška podpora je spremenila potek vojne, saj je sirskim silam omogočila, da so iz rok upornikov in skrajne skupine Islamska država zavzele več kot polovico Sirije, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Rusija ima sicer v Siriji dve oporišči, pomorsko v Tartusu in letalsko v Hmeimimu.