REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zakaj je Putin Erdoğanu svetoval, naj prejme rusko cepivo Sputnik V

Zakaj je Putin Erdoğanu svetoval, naj prejme rusko cepivo Sputnik VSoči: Erdoğan in Putin sta izmenjala izkušnje tudi glede prejetih odmerkov cepiv. Vir: Twitter, posnetek zaslona

Ruski predsednik Vladimir Putin je na srečanju v Sočiju svojemu turškemu kolegu Recepu Tayyipu Erdoğanu svetoval, naj prejme rusko cepivo proti koronavirusu Sputnik V, pri čemer se je skliceval na svoje dobre izkušnje s tem pripravkom.

Putin je Erdoğanu povedal, da je moral zaradi stika z okuženimi osebami nekaj časa preživeti v samoizolaciji.

»Ne glede na dejstvo, da sem bil cel dan z okuženo osebo, nisem zbolel. Torej, ko boš naslednjič prejel poživitveni odmerek, priporočam, da to storiš pravočasno in s Sputnikom,« je dejal predsednik Rusije turškemu voditelju.

Nakar je Erdoğan razkril, da je že prejel tretji odmerek cepiva proti koronavirusni bolezni covid-19.

Kot je bilo že prej napovedano, so bile teme srečanja med Putinom in Erdoğanom dvostranski odnosi in regionalni problemi - razmere v Siriji, Libiji in Afganistanu ter na Kavkazu.

Skupna tiskovna konferenca ni bila predvidena.

Za Putina je bilo to prvo srečanje iz oči v oči na mednarodnem parketu, potem ko se je pred dvema tednoma umaknil v samoizolacijo.

Zadnje dneve - po samoizolaciji - je prebil z obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem na kratkem in zelo razgibanem dopustu, v Sibiriji.

Delite članek