REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Priznanje Pentagona: Ukrajina tudi s protiofenzivo ne bo povrnila izgubljenih ozemelj

Priznanje Pentagona: Ukrajina tudi s protiofenzivo ne bo povrnila izgubljenih ozemeljOfenziva, čeprav je pomembna, ima operativne in taktične cilje, ki so omejeni ... tudi če bodo v celoti doseženi, ne bodo popolnoma zatrli Rusov, je dejal predsedojoči združenega generalštaba ameriških sil general Mark Milley. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
General ni odgovoril na vprašanje, koliko časa bi potreboval Kijev, da doseže svoje cilje, vendar je opozoril, da bo to terjalo »precej dolgo časa.«

Ukrajinska protiofenziva ne bo omogočila popolne vrnitve izgubljenih ozemelj, je dejal predsedojoči združenega generalštaba ameriških sil general Mark Milley.

»Ofenziva, čeprav je pomembna, ima operativne in taktične cilje, ki so omejeni ... tudi če bodo v celoti doseženi, ne bodo popolnoma zatrli Rusov, kar je širši strateški cilj Zelenskega,« je dejal Milley v intervjuju za CNN.

General ni odgovoril na vprašanje, koliko časa bi potreboval Kijev, da doseže svoje cilje, vendar je opozoril, da bo to terjalo »precej dolgo časa.«

Milley je trenutno ukrajinsko protiofenzivo označil za »dolgotrajno, težko in krvavo«.

Združene države Amerike bi morale narediti vse, kar je v njihovi moči, da bi se izognile vojni s Kitajsko, meni general Mark Milley.

»Narediti moramo vse, kar je v naši moči, da se izognemo odprtemu oboroženemu spopadu s Kitajsko,« je dejal.

Milley je v isti sapi dodal, da so ZDA že sodelovale v dveh »vojnah velikih sil«, pri čemer je meril na prvo in drugo svetovno vojno. Poudaril je, da do takšnega spopada s Kitajsko ne bi smelo priti.

Obenem bo Washington, trdi ameriški general, v primeru »kitajske invazije na Tajvan« sposoben odbiti kitajske sile.

Milley je sicer izpostavil, da si ZDA želijo »mirno rešitev« situacije med Kitajsko in Tajvanom.

Ko je komentiral kitajski balon, sestreljen februarja, je Milley dejal, da ameriška obveščevalna skupnost meni, da balon ni zbiral obveščevalnih podatkov.

»Ocena obveščevalne skupnosti z veliko zanesljivostjo kaže, da balon ni zbiral obveščevalnih podatkov,« je dejal Milley.

Po njegovih besedah ​​Kitajska ni mogla nadzorovati gibanja balona, ​​glede na precejšnjo višino, na kateri je letel, in močne zračne tokove, ki so zaradi motorja preprečevali gibanje balona proti vetru.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek