REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Papež sklical srečanje vodij nacionalnih cerkva o spolnih zlorabah

Papež sklical srečanje vodij nacionalnih cerkva o spolnih zlorabahPapež Frančišek

Papež Frančišek je sklical srečanje predsednikov vseh nacionalnih škofovskih konferenc o spolnih zlorabah otrok v cerkvenih ustanovah, ki bo potekalo od 21. do 24. februarja 2019, so danes sporočili v Vatikanu.

V izjavi so zapisali še, da je svet kardinalov, ki papežu svetuje glede notranjih reform cerkve, na zasedanju v zadnjih dneh opravil temeljito razpravo s Frančiškom o spolnih zlorabah.

Papež Frančišek je sicer zaradi vrste škandalov, povezanih s spolnimi zlorabami, v Čilu, Avstraliji in ZDA pod vse večjim pritiskom.

Papež Frančišek je sicer zaradi vrste škandalov, povezanih s spolnimi zlorabami, v Čilu, Avstraliji in ZDA pod vse večjim pritiskom.

Nazadnje so sredi avgusta v ZDA razkrili seznam z okoli 300 duhovniki iz zvezne države Pensilvanija, ki naj bi zlorabili več kot tisoč otrok. Katoliška cerkev v Pensilvaniji naj bi to desetletja sistematično prikrivala.

Pred kratkim je Frančišek sprejel tudi odstop škofa honduraške prestolnice Tegucigalpa Juana Joseja Pinede zaradi vpletenosti v različne spolne škandale. Pineda naj bi bil sicer desna roka vodje sveta kardinalov, honduraškega kardinala Oscarja Maradiage.

Avtomobilska ulica 12
2000 Maribor
Liptovska ulica 30
3210 Slovenske Konjice
Spodnje Stranice 11
3206 Stranice
E-naslov: