REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Papež sklical srečanje vodij nacionalnih cerkva o spolnih zlorabah

Papež sklical srečanje vodij nacionalnih cerkva o spolnih zlorabahPapež Frančišek

Papež Frančišek je sklical srečanje predsednikov vseh nacionalnih škofovskih konferenc o spolnih zlorabah otrok v cerkvenih ustanovah, ki bo potekalo od 21. do 24. februarja 2019, so danes sporočili v Vatikanu.

V izjavi so zapisali še, da je svet kardinalov, ki papežu svetuje glede notranjih reform cerkve, na zasedanju v zadnjih dneh opravil temeljito razpravo s Frančiškom o spolnih zlorabah.

Papež Frančišek je sicer zaradi vrste škandalov, povezanih s spolnimi zlorabami, v Čilu, Avstraliji in ZDA pod vse večjim pritiskom.

Papež Frančišek je sicer zaradi vrste škandalov, povezanih s spolnimi zlorabami, v Čilu, Avstraliji in ZDA pod vse večjim pritiskom.

Nazadnje so sredi avgusta v ZDA razkrili seznam z okoli 300 duhovniki iz zvezne države Pensilvanija, ki naj bi zlorabili več kot tisoč otrok. Katoliška cerkev v Pensilvaniji naj bi to desetletja sistematično prikrivala.

Pred kratkim je Frančišek sprejel tudi odstop škofa honduraške prestolnice Tegucigalpa Juana Joseja Pinede zaradi vpletenosti v različne spolne škandale. Pineda naj bi bil sicer desna roka vodje sveta kardinalov, honduraškega kardinala Oscarja Maradiage.