REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Papež: Hitler kaže, kam vodi populizem

Papež: Hitler kaže, kam vodi populizemPapež Frančišek

Papež Frančišek je v torek pozval k strpnosti do beguncev in posvaril pred populizmi. Pri tem je ob predstavitvi knjige o modrosti starejših v Vatikanu omenil primer nemškega diktatorja in nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja.

Papež je poudaril, da je treba mlade poučiti o zgodovini vojn v 20. stoletju, da ne bodo delali enakih napak in da bodo vedeli, kako se populizem širi.

Papež je poudaril, da je treba mlade poučiti o zgodovini vojn v 20. stoletju, da ne bodo delali enakih napak in da bodo vedeli, kako se populizem širi. Kot je dejal, bi morali vedno pomisliti na Hitlerja, ki je v 30. letih prejšnjega stoletja obljubil razvoj Nemčije. "Ne moremo živeti tako, da širimo sovraštvo," je posvaril.

O populizmu in zapuščini svetovnih vojn je papež začel govoriti, potem ko mu je starejša ženska, ki migrante uči italijansko, potožila zaradi zaostrovanja stališč do beguncev. Papež je dejal, da Sveto pismo uči, da moramo sprejemati begunce, a dodal, da imajo države pravico omejiti priseljevanje.

Zato je po papeževih besedah za Evropo pomembno, da doseže dogovor o tem problemu, da države, kot so Italija, Španija ali Grčija ne bodo imele neproporcionalnega deleža beguncev glede na ostale.

Delite članek