REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Neurja in obilen dež: Potop v Zagrebu in Tuzli

Neurja in obilen dež: Potop v Zagrebu in TuzliPotop Zagreba

Iz hrvaške prestolnice poročajo o »potopu v Zagrebu«, saj so zaradi obilnega deževja gasilci dobilin a tisoče pozivov, pod vodo pa so se znašle številne ulice, trgovine, hiše in avtomobili.

Ob 21 uri zvečer je namreč začela nad Zagrebom divjati huda nevihta, ki je izzvala velike poplave v centru glavnega mesta Hrvaške, poroča Index.

Potopljenih je bilo več ulic, med njimi tudi Ilica in Miramarska, Branimirova in Strojarska,  pa tudi Britanski trg in Importanne center.

Številni avtomobili so ostali ujeti pod vodo ali pa celo popolnoma potopljeni, enako tudi kleti hiš in lokalov…

Nekaj časa je bil prekinjen celo tramvajski promet.

Vseh 193 telefonskih linij gasilcev je klice na pomoč sprejemalo vso noč, opravili pa so več sto intervencij. Nekaj časa je bil prekinjen celo tramvajski promet.

Vseh 193 telefonskih linij gasilcev je klice na pomoč sprejemalo vso noč, opravili pa so več sto intervencij.

Za področje Zagreba še zmeraj velja oranžno opozorilo meteorologov.

Podobno jer bilo tudi v nekaterih drugih mestih v BiH.

V Tuzli v BiH so v petek zvečer zaradi obilnega dežja s silovitim vetrom in strelami razglasili stanje naravne nesreče, poročajo tuje tiskovne agencije.

V Tuzli je minulo noč v 40 minutah padlo 70 litrov dežja na kvadratni meter, kar je povzročilo poplave in veliko gmotno škodo na območju celotnega mesta. V nekaj minutah so bile poplavljene ceste v mestu, veter je rušil drevesa.

Na terenu vse razpoložljive intervencijske enote. Gasilci črpajo vodo iz poplavljenih stavb, nekateri deli mesta so brez elektrike in vode.

Delite članek