REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemška AfD za brezplačne tečaje samoobrambe za ženske

Nemška AfD za brezplačne tečaje samoobrambe za ženske

Skrajno desna nemška politična stranka Alternativa za Nemčijo (AfD) je predlagala uvedbo brezplačnih tečajev samoobrambe za ženske po vsej državi. Predlog prihaja le nekaj dni potem, ko so naključno tekačico posilili v parku v nemškem mestu Leipzig, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Stranka se med drugim zavzema tudi za deljenje letakov, na katerih bi bila osnovna navodila o varnostnih ukrepih v podobnih primerih nasilja.

Članica AfD Alice Weidel je danes dejala, da bi morali tovrstne letaki financirati iz zveznega socialnega programa Živi demokracijo, ki financira lokalne, regionalne in nacionalne projekte na področju preprečevanja radikalizacije in spodbujanja demokracije.

AfD sicer gradi svoj politični jaz na protimigrantski in nacionalistični platformi. Predvolilne ankete stranki na prihajajočih parlamentarnih volitvah napovedujejo osemodstotno podporo, s čimer bi stranka presegla petodstotni prag za vstop v nemški parlament, kjer trenutno nima nobenega poslanca.