REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

NBC: Rusija glavni osumljenec za zvočne napade na ameriške diplomate na Kubi

NBC: Rusija glavni osumljenec za zvočne napade na ameriške diplomate na KubiJužnokorejski zvočniki za propagando ob meji s sosedno Severno Korejo

Ameriška televizija NBC poroča, da ameriški preiskovalci na podlagi ujetih komunikacij sklepajo, da je za nepojasnjene zvočne napade na ameriške diplomate na Kubi, ki so jih prizadele razne zdravstvene težave, odgovorna Rusija. FBI, Cia in druge agencije poročanja NBC ne komentirajo.

Dokazi naj ne bi bili neovrgljivi in ZDA za zdaj še ne morejo Rusije javno obtožiti.

Zbolelo je 26 diplomatov, ki so poročali, da imajo težave s sluhom, glavobolom, slabostjo in vrtoglavico

Ameriški diplomati so se začeli soočati z zdravstvenimi težavami leta 2016. Zbolelo jih je 26, ki so poročali, da imajo težave s sluhom, glavobolom, slabostjo in vrtoglavico, kar je v skladu z rahlo travmatično poškodbo možganov. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi Američanom na Kitajskem.

Kuba odločno zanika vpletenost in je celo povabila agente FBI na svoja tla. ZDA sumijo, da je šlo za napade s sodobnim elektromagnetnim orožjem. Ameriška vojska naj bi sedaj delala poskuse na živalih, da ugotovi, kaj je bilo uporabljeno proti njihovim diplomatom. NBC poroča, da poskusi potekajo v vojaškem oporišču zračnih sil Kirtland v Novi Mehiki, kjer imajo velike laserske in druge laboratorije sodobne oborožitvene tehnologije, vključno z mikrovalovi.