REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Navsezadnje ne gre za montažo: Razvpiti ameriški senator vesel zaradi rusofobne izjave

Navsezadnje ne gre za montažo: Razvpiti ameriški senator vesel zaradi rusofobne izjaveNajbolj kruto dejstvo je Lindseyju Grahamu oponesel nekdanji predsednik Rusije: »Ne ubijate (Američani) samo Rusov, ampak tudi svoje senatorje.« In predsednike. Na primer oba Kennedeyja. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

V veliko veselje mi je vedeti, da je moja zavezanost Ukrajini izzvala jezo Putinovega režima, je dejal Lindsay Graham.

Izjemno sem zadovoljen z jezo ruskih oblasti zaradi moje podpore Ukrajincem, je oznanil ameriški senator Lindsey Graham, ki ga Rusija išče s tiralico zaradi njegove izjave, da »umiranje Rusov« predstavlja »najbolj koristno trošenje ameriškega denarja«.

»V veliko veselje mi je vedeti, da je moja zavezanost Ukrajini razjezila Putinov režim.

Še naprej bom stal ob in za svobodo Ukrajine, dokler ne bo vsak ruski vojak izgnan z ukrajinskega ozemlja,« je Graham zapisal na Twitterju.

Nadaljeval je s provokacijami in dejal, da bi se podredil pristojnosti Mednarodnega kazenskega sodišča, če bi Rusija storila enako.

»Končno, tukaj je ponudba mojim ruskim 'prijateljem', ki me želijo aretirati in mi soditi, ker sem Putinov režim označil za vojne zločince. Če tudi vi to storite, se bom podredil pristojnosti Mednarodnega kazenskega sodišča. Pridite in predstavite svoj najboljši primer. Se vidimo v Haagu! « je dejal ameriški senator.

Pred tem je tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova povabila Lindsayja Grahama, naj posname kratek video, v katerem naj razkrije, ali je res mislil, kar je rekel na srečanju z ukrajinskim predsednikom Vladimirjem Zelenskim.

»Ameriški, britansko-anglosaški mediji nas zdaj skušajo prepričati, da je bila domnevna izjava senatorja Grahama vzeta iz konteksta. Celo da jo je zrežiral kijevski režim. Nismo pa slišali niti besede kakršne koli obsodbe režima v Kijevu. Zato bi rada predlagala ne tako slab predlog. Če senator Graham, ki je bil udeležen v teh bolj dramatičnih dogodkih, meni, da so bile njegove besede vzete iz konteksta in da ne misli tako, je zdaj možnost, da poda izjavo o tem,« je dejala Zaharova.

Odzval se je tudi tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, ki je dejal, da je velika sramota za Združene države, da imajo takšnega senatorja.

»Težko si je predstavljati večjo sramoto za državo, kot imeti takšne senatorje,« je opozoril Dmitrij Peskov.

Toda najbolj kruto dejstvo je Lindseyju Grahamu oponesel nekdanji predsednik Rusije: »Ne ubijate (Američani) samo Rusov, ampak tudi svoje senatorje.«

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se je na sporno izjavo ameriškega senatorja, odzval z besedami, da v Ameriki na dnevni bazi ne ubijajo le navadnih ljudi, ampak se umazan denar porablja tudi za ubijanje ameriških senatorjev.

Ženska se vpisuje v žalno knjigo za senatorja Roberta Kennedyja, ubitega v atentatu. Vir: Posnetek zaslona, Wikipedia

Namestnik predsednika Varnostnega sveta Ruske federacije Medvedjev je ob veselju ameriškega senatorja zaradi umiranja Rusov, poudaril, da je »stari bedak Lindsey Graham rekel, da ZDA še nikoli niso porabile toliko denarja kot zdaj za ubijanje Rusov. V njegovi ljubljeni Ameriki redno ubijajo ne le navadne ljudi, ampak se umazan denar troši tudi za ubijanje senatorjev.«

Medvedjev je Grahama pozval, naj se spomni »žalostne usode Roberta Kennedyja, Hueyja Longa, Clementa Carlosa Pinckneyja, Johna Miltona Elliotta, Wayna Owensa in drugih ameriških politikov«.

Spomnimo, 5. junija 1968 je bil v Los Angelesu (Kalifornija, ZDA) ubit senator Robert Kennedy, brat 35. ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, ki je bil umorjen pet let pred tem.

Predsednik gibanja »Skupaj smo z Rusijo« Vladimir Rogov je izjavo ameriškega senatorja komentiral z besedami, da je Lindsey Graham vedno odkrito sovražil Rusijo in da njegove besede o dobičku ZDA s smrtjo Rusov očitno veljajo za obe strani ukrajinskega konflikta.

»Ta lik je eden najvidnejših rusofobov v ameriški republikanski stranki, ki je vedno odkrito sovražil Rusijo. Pravzaprav je izrazil mnenje zahodnih globalistov in elit na splošno,« je Rogov sklenil za RIA Novosti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek