REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Na meji z Gazo izraelska vojska ubila dva Palestinca

Na meji z Gazo izraelska vojska ubila dva PalestincaIzraelski vojak

Na meji med palestinskim območjem Gaza in Izraelom sta bila v izraelskem letalskem napadu v ponedeljek zvečer ubita dva Palestinca, so za AFP potrdili na ministrstvu za zdravje na območju Gaze.

Kot je dejal tiskovni predstavnik tega ministrstva, so po napadu izraelskih enot dva moška odpeljali v bolnišnico na jugu Gaze.

Izraelska vojska pa je pojasnila, da sta sumljiva moška postala tarči kot 'terorista', ker sta se približala varnostni ograji na meji z Izraelom.

Izraelska vojska pa je pojasnila, da sta sumljiva moška postala tarči, ker sta se približala varnostni ograji na meji z Izraelom. "Terorista sta se sumljivo približala varnostni ograji na južnem delu območja Gaze in v bližini ograje nameščala predmet. V odgovor je izraelsko letalo streljalo nanju," so sporočili.

Med protesti na območju Gaze ob izraelski meji je bilo v ponedeljek ranjenih najmanj 26 Palestincev. Na tisoče demonstrantov se je v ponedeljek zbralo ob mejni ograji ter protestiralo proti egiptovski in izraelski blokadi Gaze. Kot poročajo tuje tiskovne agencije, je izraelska vojska sporočila, da so demonstranti zažigali avtomobilske gume in v izraelske vojake metali kamenje in eksploziv, vojaki pa so odgovorili s solzivcem in streli.

Na območju Gaze na meji z Izraelom že več mesecev trajajo nemiri, vključno s protesti, na katerih Palestinci zahtevajo konec blokade Gaze in vrnitev palestinskih beguncev na svoje domove v Izraelu. Od marca, ko so se začeli protesti, je v spopadih pod streli izraelske vojske umrlo 181 Palestincev in en izraelski vojak, navaja AFP.

Delite članek