REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Na Kosovu zaradi umora Ivanovića aretirali dva policista

Na Kosovu zaradi umora Ivanovića aretirali dva policistaUmorjeni srbski politik Oliver Ivanović

Kosovska policija je v soboto v Mitrovici aretirala dva policista, ki sta osumljena, da sta poneverila dokaze v preiskavi umora srbskega politika Oliverja Ivanovića. Poleg tega je policija na zahtevo sodišča v Mitrovici preiskala dve lokaciji v mestu. Med preiskavo so zaplenili puško in dva nabojnika z devetimi izstrelki.

Ivanović je bil predsednik pobude Srbija, demokracija in pravica, ki je znana po svojem nasprotovanju Srbski listi, stranki kosovskih Srbov. Srbska lista je trenutno del kosovske vlade.

"Oba policista sta bila na prizorišču dogajanja in nista ravnala v skladu s svojimi dolžnostmi," je za spletni portal Balkan Insight dejal kosovski tožilec Njazi Rexha, ki vodo preiskavo Ivanovićevega umora.

Ivanovića, ki je bil znan politik, so ustrelili pred njegovo pisarno v Mitrovici 16. januarja. Njegov umor so obsodili predstavniki Kosova, Srbije in EU. V preteklosti je umorjeni politik večkrat dejal, da je sam in njegova družina prejela grožnje, ter zaprosil Kosovo, Srbijo in druge za pomoč, a neuspešno.

Srbija je njegov umor označila za teroristično dejanje in od Prištine zahtevala, da dovoli sodeluje srbskih preiskovalcev pri tem, da odgovorne privedejo pred roko pravice.