REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Moldavski predsednik poškodovan v prometni nesreči

Moldavski predsednik poškodovan v prometni nesrečiIgor Dodon Vir:Pixell

Moldavski predsednik Igor Dodon se je danes lažje poškodoval v prometni nesreči. V avto, v katerem se je peljal predsednik, se je zaletel tovornjak, ki ga je med prehitevanjem zaneslo na nasprotni vozni pas. Predsednikov mercedes je pri tem zletel v jarek in se prevrnil na streho.

Predsednika so prepeljali v bolnišnico v Kišinjovu, kjer so mu oskrbeli praske in modrice. Po navedbah zdravnika je njegovo stanje zadovoljivo. Sta jo pa v nesreči slabše odnesla njegova mati in eden od treh sinov, ki sta potovala z njim. Poškodoval se je tudi eden od telesnih stražarjev.

Nesreča se je zgodila na spolzki cesti približno 40 kilometrov od Kišinjova. Tiskovni predstavnik moldavskega predsednika Maksim Lebedinski je sporočil, da je kolona vozil s predsednikom vozila po prometnih predpisih.