REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Močni očka (zlo)rabi državo, da zaščiti »Prvega sina«: CIA preprečila zaslišanje ključne priče v primeru Hunterja Bidna

Močni očka (zlo)rabi državo, da zaščiti »Prvega sina«: CIA preprečila zaslišanje ključne priče v primeru Hunterja BidnaHunter Biden, »Prvi sin« ZDA: Uradniki ministrstva za pravosodje so omejili, katere preiskovalne korake lahko izvedejo preiskovalci, ob tem so vnaprej obvestili odvetnike sina Joeja Bidna o preiskovalnih korakih in celo preprečili preiskovalcem zaslišanje prič. Vir: Posnetek zaslona, X

Novi dokumenti žvižgačev, dostavljeni preiskovalnemu odboru Predstavniškega doma ZDA, med drugim razkrivajo, da je CIA zveznim preiskovalcem preprečila zaslišanje hollywoodskega odvetnika Kevina Morrisa kot ključne priče v njihovi preiskavi Hunterja Bidna.

Morris, hollywoodski odvetnik, ki je »dolgo podpiral« Hunterja, je sinu ameriškega predsednika Josepha Bidna posodil več kot 6,5 milijona dolarjev, piše v januarskem pismu nadzornemu odboru Predstavniškega doma.

Povezava s Cio je prišla na dan marca, ko sta predsednika predstavniškega odbora za pravosodje in nadzor Jim Jordan in James Comer razkrila, da jima je žvižgač posredoval informacije, ki »podpirajo naše sume«, da se CIA neposredno vmešava v preiskave Ministrstva za pravosodje in davčne uprave glede Hunterja Bidna.

Po navedbah žvižgača se je CIA »vmešala v preiskavo proti Hunterju Bidnu, da bi preprečila davčni upravi in ​​Ministrstvu za pravosodje, da bi zaslišala pričo,« piše v pismu, naslovljenem na direktorja Cie Williama Burnsa, poroča Zero Hedge.

Natančneje, odbora je skrbelo, saj je »Ministrstvo za pravosodje odstopalo od svojih standardnih postopkov, da bi zagotovilo poseben tretma Hunterju Bidnu.«

Za to pa sta izvedela, »potem ko sta dva pogumna žvižgača pričala v Kongresu«, da je Ministrstvo za pravosodje storilo prav to, da bi zaščitilo »Prvega sina« (First Son), ugotavlja Zero Hedge.

Uradniki ministrstva za pravosodje so tako omejili, katere preiskovalne korake lahko izvedejo preiskovalci, ob tem so vnaprej obvestili odvetnike sina ameriškega predsednika Joeja Bidna o preiskovalnih korakih in celo preprečili preiskovalcem zaslišanje prič.

Odbor Predstavniškega doma za postopke in sredstva je v izjavi v sredo izpostavil, da dokumenti žvižgačev kažejo, da je »leta 2021 pomočnica ameriškega okrožnega državnega tožilca Leslie Wolf preiskovalcem povedala, da ne morejo zaslišati hollywoodskega odvetnika Kevina Morrisa kot priče na podlagi informacij, ki jih je prejela od Cie.«

V pismu, ki je bilo objavljeno tudi na njegovi uradni spletni strani, je odbor Predstavniškega doma navedel, da »iz dokazov, ki nam jih je posredoval žvižgač, vemo, da so Hunter Biden in njegovi poslovni partnerji zaslužili milijone s prodajo dostopa do Joeja Bidna«, kot tudi »brandu«, ki ime Joeja Bidna predstavlja po vsem svetu.

»Vemo, da zanikanje kakršnega koli vedenja ali vpletenosti predsednika Bidna ni resnično.

Vemo, da je Ministrstvo za pravosodje poskušalo spodkopati in blokirati preiskavo družine Biden, vključno s predsednikom ZDA Joejem Bidnom.

Novi dokumenti, ki so jih posredovali žvižgači, kažejo, da je Hunter Biden večkrat lagal Kongresu v svojem februarskem pričanju, da bi se distanciral od svoje vpletenosti v to, kar se šteje za jasno obogatitveno shemo družine Biden,« se poudarja v pismu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek