REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev: »Zahodni tanki ne bodo rešili Ukrajine, ki razpada, Lvov pa se bo znova imenoval Lemberg!«

Medvedjev: »Zahodni tanki ne bodo rešili Ukrajine, ki razpada, Lvov pa se bo znova imenoval Lemberg!«Namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije opozarja, da bo na vse tiste, ki »predstavljajo neposredno grožnjo Rusiji in njenim zaveznikom«, Moskva naslovila »jezik sile«. Vir: Zajem zaslona, Telegram
Trije voditelji iz Varšave, Vilne in Kijeva 'trpijo za imperialnimi ambicijami in fantomskimi bolečinami, ki jih povzroča njihova zanikrna zgodovina.'

Lvov se bo spet imenoval Lemberg, opozarja Dimitrij Medvedjev, namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije, prepričan, da zahodni tanki ne bodo rešili ukrajinske vojske.

Modernizirani tanki T-72 ali Leopard, ki jih dobavljajo Ukrajini, bodo kmalu postali zarjavelo odpadno železo in ne bodo rešili razpadajoče »umetne države«, je dejal Medvedjev.

Namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije je komentiral včerajšnje srečanje Volodimirja Zelenskega, Andrzeja Dude in Gitanasa Nausėde, predsednikov Ukrajine, Poljske in Litve.

Kot je ocenil Medvedjev, ti trije voditelji iz Varšave, Vilne in Kijeva »trpijo za imperialnimi ambicijami in fantomskimi bolečinami, ki jih povzroča njihova zanikrna zgodovina.«

»Kot se je izkazalo, obožujejo tanke - razne 'leoparde', T-72, ki so jih modernizirali naši sovražniki in še kakšno angleško kramo. V vsakem primeru bo vse to železo kmalu postalo zarjavela odpadna kovina in ne bo rešilo razpadajoče umetne države,« je poudaril Medvedjev.

Prepričan je tudi, da želijo Zahodno Ukrajino priključiti »nekdanjim gospodarjem.«

»Srečali so se v Lvovu, ki se bo spet imenoval Lemberg, da bi pravilno priključili zahodne ukrajinske regije novim (prejšnjim) gospodarjem,« je zapisal Medvedjev na Telegramu.

Spomnimo, litovski predsednik Gitanas Nausėda je po tristranskem srečanju v Lvovu napovedal, da bo Vilna režimu v Kijevu dobavila sisteme zračne obrambe in raketne sisteme, medtem ko je poljski voditelj dejal, da bo Varšava Ukrajini dobavila četo tankov »Leopard.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek