REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev: Rusija pripravljena oborožiti ameriške sovražnike, sovražniki naših sovražnikov so naši prijatelji!

Medvedjev: Rusija pripravljena oborožiti ameriške sovražnike, sovražniki naših sovražnikov so naši prijatelji!Do zdaj so se po njegovih besedah ​​»Jenkiji in njihovi stekli psi« čutili za pooblaščene, da v Ukrajino pošljejo vse vrste orožja, da uničijo Rusijo »z vsemi možnimi sredstvi«, hkrati pa grozijo vsakomur, ki bi Moskvi priskrbel orožje ali druge materiale za njeno obrambo. Vir: Posnetek zaslona, X

Moskva je pripravljena oborožiti sovražnike ZDA kot odgovor na to, da Washington in ameriški zavezniki pošiljajo orožje Ukrajini, je v četrtek dejal nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev.

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je v sredo na srečanju s tujimi tiskovnimi agencijami predstavil možnost takšnega »asimetričnega« odgovora, vendar je poudaril, da je predlog šele v obravnavi.

»To je precej pomembna sprememba naše zunanje politike,« je dejal Medvedjev v objavi na svojem računu X (prej Twitter) v angleškem jeziku.

Do zdaj so se po njegovih besedah ​​»Jenkiji in njihovi stekli psi« čutili za pooblaščene, da v Ukrajino pošljejo vse vrste orožja, da uničijo Rusijo »z vsemi možnimi sredstvi«, hkrati pa grozijo vsakomur, ki bi Moskvi priskrbel orožje ali druge materiale za njeno obrambo.

»Zdaj pa naj ZDA in njihovi zavezniki iz prve roke izkusijo neposredno uporabo ruskega orožja s strani tretjih oseb,« je dodal Medvedjev.

»Te osebe ali regije so namerno ostale neimenovane, vendar so to lahko vsi tisti, ki imajo Yankeeland & Co za svojega sovražnika, ne glede na njihov politični pogled in mednarodno priznanje,« je poudaril Medvedev.

Njihov sovražnik so ZDA, kar pomeni, da so za nas prijatelji, je dodal.

ZDA in njihovi zavezniki že dolgo vztrajajo, da z dobavo orožja in opreme Ukrajini niso vključeni v konflikt z Rusijo. Da bi ohranili to dojemanje, so Kijevu napovedali določene omejitve uporabe svojega orožja. V preteklem tednu pa je po kampanji pritiska, ki jo vodijo Britanci, večina držav Nata dala zeleno luč ukrajinskim napadom na ozemlje, ki ga imajo za rusko.

Putin je v sredo v pogovoru z mediji dejal, da Rusija nima »nobenih iluzij« ​​o raketah dolgega dosega, ki jih je režimu v Kijevu zagotovil Zahod, in pojasnil, da so ukrajinske enote zgolj potegnile sprožilec pri streljanju raket, ki so jih zagotovile ZDA in drugi ameriški zavezniki.

Ko je opisal odziv Rusije, je Putin dejal, da bi bil prvi korak okrepitev zračne obrambe za uničenje prihajajočih raket.

Drugi bi lahko bil dobava »podobnega orožja tistim regijam sveta, kjer bo uporabljeno proti občutljivim območjem teh držav.«

Če se bodo zahodne provokacije nadaljevale in bodo prestopile prag neposredne vpletenosti v vojno, »potem si pridržujemo pravico, da ukrepamo na podoben način,« je dodal ruski predsednik.

»To je recept za zelo resne težave,« je opozoril.

Medvedjev je bil predsednik Rusije med letoma 2008 in 2012, nato pa je bil do leta 2020 predsednik vlade.

Trenutno je namestnik predsednika ruskega Varnostnega sveta.

Znan je po tem, da v svojih objavah na družbenih omrežjih ohranja trdo linijo glede ukrajinskega konflikta, česar Kremelj ni nikoli popolnoma zanikal.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek