REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mayeva in Trump stremita k prostotrgovinskemu sporazumu

Mayeva in Trump stremita k prostotrgovinskemu sporazumu

Britanska premierka Theresa May je danes po pogovorih z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom dejala, da oba stremita k oblikovanju prostotrgovinskega sporazuma med državama, ko bo Otok zapustil Evropsko unijo. Trump je ob tem dodal, da bo spoštoval odločitev Londona glede načrtov za brexit.

MayePo brexitu "za nas ne bo omejitev glede trgovinskih sporazumov po svetu", je zatrdila Mayeva.

 

Po brexitu "za nas ne bo omejitev glede trgovinskih sporazumov po svetu", je zatrdila Mayeva.

Trump je medtem spremenil ton glede brexita v primerjavi s pogovorom za časnik The Sun, v katerem je kritiziral predlog britanske vlade. "Ne vem, kaj bodo (Velika Britanija) naredili, ampak karkoli bodo, je zame v redu," je dejal glede načrtov britanske vlade o brexitu pred dvorcem Chequeres blizu Londona.

"To je vaša odločitev," je zagotovil ter dodal, da edino, kar je pomembno, da bosta državi med seboj trgovali. Na novinarsko vprašanje glede kritike Mayeve v časniku pa je to zanikal in dodal, da gre za lažne novice.

Predsednik ZDA je še zagotovil, da odnos med državama še nikoli ni bil tako močan.