REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Londonski Telegraph malikuje nacističnega generala: Protiofenziva spodletela, Zahod potrebuje nov načrt

Londonski Telegraph malikuje nacističnega generala: Protiofenziva spodletela, Zahod potrebuje nov načrtV takih razmerah tudi general Hanz Guderian ne bi mogel napredovati, poudarja časnik. Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajinci so pahnjeni v slepo ulico in kljub optimističnim sporočilom iz Kijeva vrhovni poveljnik, general Valerij Zalužni, zaradi vremenskih razmer zagotovo ne bo napadel ruskih položajev v naslednjih tednih.

Protiofenziva je preprosto ustavljena, saj, kot dodaja britanski Telegraph, niti (razvpiti nacistični general) Hanz Guderian v takih razmerah ne bi mogel napredovati.

»Heinz Guderian, nemški general, odgovoren za izvedbo prvega blitzkriega v napadu na Francijo leta 1940, se je zoperstavil močno utrjeni Maginotovi liniji tako, da je preprosto zavil skozi Luksemburg in Belgijo,« je nad uspehom Hitlerjevega vojskovodje navdušen »Telegraph«.

A ne glede na to, da zahodni analitiki verjamejo, da bi njihovi tanki ob pravilni uporabi omogočili sijajen bliskovit preboj proti Rusom in v nekaj tednih končali ameriško posredniško vojno v Ukrajini, realnost, navaja časnik, kaže, da je treba za tako bliskovito napad najprej iti skozi sovražnikove frontne črte.

Rusi pa imajo veliko ljudi, močno so utrjeni in zaščiteni z globokimi minskimi polji in veliko težkega orožja...

Poleg tega je bil »general Zima«  vedno »najsmrtonosnejši ruski poveljnik, s katerim so se morali soočiti francoski in nemški okupatorji«, dodaja »Telegraph«.

Ukrajinci imajo tako rekoč le kakšnih sto milj fronte, od Zaporožja do Donecka, kjer jih ne blokira reka - tam pa jih čaka ruska Maginotova linija, znana kot: Surovikinova linija.

Sile Zelenskega bi lahko teoretično, poudarja časnik, poskusile z napadom čez »skoraj nebranjeno vzhodno mejo ali da zaobidejo vzhodni konec bojne fronte v Guderianovem slogu in tako prevarajo Ruse.«

Heinz Wilhelm Guderian, nemški general, vojni teoretik in taktik. Vir: Posnetek zaslona, Wikipedia

Toda tukaj se skriva resna pomanjkljivost – za začetek, Ukrajincem je prepovedano uporabljati zahodno orožje na ozemlju Rusije.

Pravzaprav so le pod tem pogojem donatorji privolili v dobavo opreme režimu v Kijevu.

»Drugič, da bi se prepričali, da res nimajo možnosti za uspeh, smo se (Zahod) trpinčili več mesecev, preden smo privolili v dobavo tankov (Vladimirju Zelenskemu), nato pa smo potrebovali mesece, da smo jih dejansko poslali v Ukrajino. Tako smo zagotovili dovolj časa, da Rusi v miru zgradijo Surovikinovo linijo,« zagrenjeno ugotavlja avtor prispevka, ki ga je objavil »Telegraph«.

V takšnem položaju, sklene »Telegraph«, niti Hanz Guderian ne bi imel možnosti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek