REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Lavrov: ZDA vodijo vojno proti Rusiji v Ukrajini tako, da jo oskrbujejo z orožjem in obveščevalnimi podatki (VIDEO)

Lavrov: ZDA vodijo vojno proti Rusiji v Ukrajini tako, da jo oskrbujejo z orožjem in obveščevalnimi podatki (VIDEO)Morebitne dobave raket dolgega dosega Kijevu ne bodo spremenile bistva dogajanja v Ukrajini, je sporočil vodja ruske diplomacije. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
»Združene države vodijo vojno proti Rusiji,« je dejal Lavrov.

Kar koli rečejo ZDA, ni mogoče iti mimo dejstva, da Združene države upravljajo z vojno v Ukrajini, saj Kijev oskrbujejo z orožjem, strelivom, obveščevalnimi podatki – preprosto vodijo vojno proti Rusiji, je dejal ruski zunanji minister Sergej Lavrov.

»Ukrajino že leta pripravljajo na boj z rokami in telesi, da bi zadali strateški poraz Rusiji. Karkoli rečejo ZDA, dejstvo je, da upravljajo s to vojno, oskrbujejo kijevski režim z orožjem, strelivom, obveščevalnimi podatki – torej Združene države vodijo vojno proti nam,« je dejal Lavrov v intervjuju za oddajo »Moskva. Kremelj. Putin«, ko je komentiral odločitev Washingtona, da Kijevu dobavi rakete še večjega dosega.

Lavrov je dodal, da morebitne dobave raket dolgega dosega Kijevu ne bodo spremenile bistva dogajanja v Ukrajini.

»Njihovih izjav ne morem komentirati, ker se spreminjajo iz dneva v dan.

Morda pripravljajo javno mnenje, vendar je dejstvo, da ne bodo spremenili bistva dogajanja v Ukrajini,« je poudaril vodja ruske diplomacije.

Pred tem je nekdanji svetovalec šefa Pentagona, upokojeni polkovnik Douglas Macgregor, dejal, da je ameriško gospodarstvo izčrpano zaradi želje »ZDA, da Rusijo izkrvavijo z ukrajinskim konfliktom.«

Kot so namreč že poročali mediji, ZDA razmišljajo o dobavi raket ATACMS, z dosegom do 300 kilometrov, ob že dostavljenih raket s spornim kasetnim strelivom, ki je prepovedano v večini držav sveta.

Po navedbah neimenovanih uradnikov dokončna odločitev o dostavi raket ATACMS v Washingtonu še ni sprejeta.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek