REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Lavrov podal »nasvete za umiritev« tistim, ki ne morejo spati zaradi vojne: »Zamislite si, da je Ukrajina Palestina!«

Lavrov podal »nasvete za umiritev« tistim, ki ne morejo spati zaradi vojne: »Zamislite si, da je Ukrajina Palestina!«Ruski zunanji minister Sergei Lavrov: »Zamislite si, da se to dogaja v Afriki.« Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Sergej Lavrov, ruski zunanji minister je pred dnevi na podlagi podobnih zapisov na družbenih omrežjih podal preprost nasvet tistim, ki zaradi vojne v Ukrajini »ne morejo spati«.

In istočasno razkril vso hipokrizijo zahodnega poročanja o tej vojni.

»Če ne morete spati zaradi rusko-ukrajinskega konflikta, potem je tukaj nekaj nasvetov, da se pomirite. Prvič, zamislite si, da se to dogaja v Afriki.«

»Zamislite si, da se to dogaja na Bližnjem vzhodu.

Zamislite si, da je Ukrajina Palestina.

Zamislite si, da je Rusija ZDA,« je sklenil in razprl roke v smislu, da je to očitno popolna rešitev za nekatere.

In res je –, ko so Združene države in Velika Britanija s »koalicijo voljnih« napadle Irak, ko so te države skupaj s Francijo pustošile po Libiji in podpirale še vrsto drugih nezakonitih ameriških intervencij, nismo bili priče zasegov zasebne lastnine državljanov zahodnih držav po vsem svetu, nismo slišali za prepovedi nastopanja ameriških športnikov, za umike podjetij iz teh držav, za prepovedi kupovanja njihovih izdelkov, blokado njihovega premoženja in podobno.

Prvič, zamislite si, da se to dogaja v Afriki.

Prebivalstvo taistih držav je bilo in je tudi še precej neobčutljivo tudi za trpljenje civilistov od Sirije pa do Jemna.

Izjemno vznemirjeni pa so le zaradi dogajanja in vojne v Ukrajini, do katere pa je pripeljalo predvsem neposredno vmešavanje ZDA in Evropske unije v notranje zadeve te države.

Le v primeru Rusije, ki se je odzvala na vnovično širitev NATO pakta na vzhod celine, zahodne države očitno menijo, da ena pravila veljajo zanje, druga pa za ves svet in še posebej za njihove »tekmece.«

Toda ti časi so očitno v nepovratnem zatonu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek