REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Korupcijski škandal v Nemčiji: Ukrajincem poslali preplačana in slabo oklepljena bojna vozila

Korupcijski škandal v Nemčiji: Ukrajincem poslali preplačana in slabo oklepljena bojna vozilaBerlin je Kijevu dobavil »oklepnike,« ki nimajo ustrezne zaščite, zaradi česar jih ni mogoče uporabiti na prvi frontni črti. Vir: Posnetek zaslona, X

Nemški obrambni minister Boris Pistorius se je znašel na udaru kritik zaradi škandala okoli nabave oklepnikov, piše Bild.

Med informacijami, ki jih je objavilo nemško obrambno ministrstvo in proizvajalec oklepnikov FFG iz Flensburga na severu Nemčije, po poročanju nemškega časnika obstajajo precejšnja odstopanja.

2. junija 2023 je nemško obrambno ministrstvo sporočilo, da bo Ukrajini dobavilo 66 »zaščitenih bojnih vozil pehote«, za njihovo proizvodnjo pa sta se zanimala FFG in Rheinmetall.

Po krajšem premisleku so se na ministrstvu odločili, da pogodbo ponudijo FFG, saj so ocenili, da gre za »najgospodarnejšo rešitev«.

Kot navajajo, so od oktobra 2023 do danes Ukrajini dostavili 48 od 66 oklepnikov.

BATT UMG podjetja TAG Middle East. Ta vozila so v Ukrajino dostavljena kot FFG APC. Vir: TAG Bližnji vzhod, posnetek zaslona

Pa vendar »Bild« piše, da so ta vozila neustrezna za uporabo na prvi frontni liniji in celo za kakršno koli uporabo v bojih - čeprav jih je nemško ministrstvo imenovalo »bojna vozila pehote«.

Razlog za to je dejstvo, da ti »oklepniki« nimajo ustrezne zaščite pred minskimi, topniškimi in minometnimi ognji.

Namesto tega imajo obrambo, ki zadostuje le za zaščito pred orožjem manjšega kalibra, je potrdil tiskovni predstavnik nemškega obrambnega ministrstva.

Levo: Ruska granata je padla blizu tega BATT UMG blizu ukrajinskega mesta Bahmut, danes Artjemovsk. Škoda je videti precejšnja. Desno: Podrobnejši pogled pokaže, da oklep na vratih in oknih ni bil kos ruskemu topniškemu napadu. Vir: Posnetek zaslona, X

Profesor na Univerzi Bundeswehra v Münchnu Carlo Masala je dejal, da »če se potrdi, da naj bi Ukrajini dostavili le lažjo različico (vozila), je povsem jasno, da gre za škandal pri nabavi«.

»Varčevalo se je za ceno življenj,« je dodal profesor Carlo Masala.

Ministrstvo za obrambo se je zmrdovalo in poskušalo »oprati« s trditvijo, da »Ukrajinci niso zahtevali, da imajo vozila posebno zaščito pred minami« - kar je neimenovani ukrajinski uradnik že zanikal.

»Seveda smo želeli vozila, ki imajo protiminsko zaščito. Toda Nemci niso imeli izbire,« je povedal ukrajinski uradnik za »Bild«.

Škandal se je še poglobil, potem ko je časnik razkril, da vozila dejansko niso bila proizvedena v Nemčiji – kot je trdilo ministrstvo –, ampak da so bila naročila preposlana podjetju v ameriški lasti TAG Germany.

To podjetje je naročilo posredovalo svoji podružnici na Bližnjem vzhodu, vozila pa so na koncu izdelali v tovarni v Združenih arabskih emiratih.

Po poročanju »Bilda« nobeno od vozil ni bilo proizvedeno v Nemčiji, le da so jih v Ukrajino poslali preko Flensburga.

Težava je tudi cena zadevnih »oklepnikov«.

»Bild« namreč navaja, da je povprečna cena teh vozil med 185.000 in 208.000 evri, dokumenti pa kažejo, da je nemško ministrstvo za kos plačalo kar 600.000 evrov, torej približno 40 milijonov evrov za celoten paket – trikrat več od tržne cene.

Dobava omenjenih oklepnikov je naletela na ostre kritike opozicijske Krščansko-demokratske unije, katere poslanec, pristojen za obrambo, Rodrich Kieswetter, je dejal, da če bi se potrdilo, da so bila v Ukrajino kupljena in dostavljena vozila nizke kakovosti, bi to bilo »hudo problematično«.

Ministrstvo pod taktirko ministra Pistoriusa ni želelo potrditi, da so bila vozila plačana 600.000 evrov za kos, Kiesweter pa je pozval k nujni preiskavi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek