REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Korupcija uničuje ukrajinsko vojsko: Vojaki nimajo škornjev, perila, naglavnih pokrival ...

Korupcija uničuje ukrajinsko vojsko: Vojaki nimajo škornjev, perila, naglavnih pokrival ...Ukrajinci danes protestirajo v Kijevu in zahtevajo dodatna sredstva za oborožene sile Ukrajine. Vir: Posnetek zaslona, X

Odvzem več milijard griven iz ukrajinskega vojaškega proračuna bo močno vplival na kakovost borcev na fronti, je opozoril upokojeni general oboroženih sil Ukrajine Sergej Krivonos.

»V določenem trenutku nekdo ni dobil škornjev, toplega perila, rokavic, kape in to bo poslabšalo kakovost naših enot,« je za televizijo Prjamoj povedal Krivonos in pojasnil, da se bodo razmere s prihodom hladnejših dni in slabših vremenskih razmer s padavinami le še zaostrile.

A poleg korupcije, ki jo po podatkih Kijevskega mednarodnega inštituta za sociologijo 60 odstotkov Ukrajincev šteje za glavni problem v državi, se Kijev sooča še z drugimi težavami.

To so, kot je že prej priznal ukrajinski vojaški vrh, težave na fronti - pomanjkanje napredka, velike izgube in huda odstopanja od urnika, pa tudi dejstvo, da se pozornost sveta vse bolj preusmerja na Izrael.

Po besedah ​​upokojenega poljskega generalmajorja Bogusława Paceka, kot poroča tiskovna agencija RIA Novosti, gre »pomoč v obliki orožja, ki naj bi bila predana Ukrajini, zdaj v Tel Aviv«.

Zato so se razmere na fronti za Ukrajino še dodatno zaostrile, med drugim tudi zaradi poslabšanja vremenskih razmer.

Čas in vreme sta na ruski strani, ocenjuje Pacek.

In dodaja, da je očitno, da se na ruski strani nikomur ne mudi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek