REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Kitajska ostaja številka ena pri električnih avtomobilih

Kitajska ostaja številka ena pri električnih avtomobilih

Število na Kitajskem prodanih električnih avtomobilov se je lani močno zvišalo, prvič registriranih jih je bilo 777.000. Kitajska tako ostaja vodilna na svetu po prodaji električnih avtomobilov, prednost pred drugouvrščenimi ZDA pa je še povečala, kaže študija inštituta Cam.

Na Kitajskem so lani prvič registrirali 53 odstotkov več električnih avtomobilov in priključnih hibridov kot v letu prej, kažejo podatki inštituta Center of Automotive Management (Cam). V ZDA se je število novih e-avtomobilov zvišalo za 24 odstotkov na 194.000 primerkov.

Kitajska nakupe električnih avtomobilov spodbuja predvsem zaradi želje po zmanjševanju odvisnosti od uvoza nafte ter krepitve kompetenc kitajskih avtomobilskih proizvajalcev, okoljski pomisleki so pri tem v ozadju. V letošnjem letu bi po oceni Cama lahko prodali že več kot milijon primerkov teh vozil.

Delež elektro avtomobilov v prodaji na Kitajskem se je v letu 2017 zvišal z 1,8 na 2,7 odstotka, posebej veliko povpraševanje je bilo po čistih električnih avtomobilih, ki so jih prodali 652.000. Med evropskimi državami se je povečala prodaja električnih avtomobilov v Franciji in Veliki Britaniji, na Nizozemskem pa se je po izteku državnih subvencij znižala za 60 odstotkov.

Posebno vlogo ima Norveška, kjer se je delež električnih vozil med prvič registriranimi avtomobili zvišal z 29,1 na 39,3 odstotka. Lani so tam lastniki prvič registrirali 62.000 električnih avtomobilov, kar pomeni 39-odstotno zvišanje na letni ravni. Država nakupe spodbuja z davčnimi olajšavami.

V prihodnjih letih naj bi se po oceni inštituta delež električnih avtomobilov v prodaji novih jeklenih konjičkov občutno povečeval. Do leta 2020 naj bi bil med 2,5 in šestimi odstotki, leta 2025 naj bi znašal od 12 do 25 odstotkov, leta 2030 pa od 25 do 40 odstotkov. Vseeno pa te številke kažejo, da bodo motorji z notranjim izgorevanjem še dolgo dominirali na cestah.