REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Je Biden spet zamočil: Blinken trepetal zaradi besed predsednika ZDA po srečanju s Šijem

Je Biden spet zamočil: Blinken trepetal zaradi besed predsednika ZDA po srečanju s ŠijemAmeriški državni sekretar si je med tiskovno konferenco stiskal pesti, medtem ko se je ameriški predsednik opravičeval, ker je razkril preveč o pogajanjih med Hamasom in Izraelom o talcih. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je bil videti nervozen, ko je njegov šef, predsednik ZDA Joseph Biden, kitajskega voditelja Ši Džinpinga znova opisal kot »diktatorja« in novinarje obvestil, da je dogovor o izpustitvi izraelskih talcev na obzorju.

Med novinarsko konferenco po srečanju s kitajskim voditeljem v Kaliforniji se je Biden opravičil svojemu državnemu sekretarju, ker je razkril preveč o pogajanjih med Hamasom in Izraelom glede talcev, piše britanski Telegraph.

»Ne želim prehitevati ... vendar odlično sodelujemo s Katarjem,« ključnim posrednikom med Izraelom in Hamasom.

Biden je nato govoril o »premoru, s katerim so se strinjali Izraelci« in o napredku v smeri dogovora o izpustitvi talcev, ko se je nenadoma ustavil, saj je opazil okamenel izraz na obrazu svojega državnega sekretarja.

»Dajem preveč podrobnosti. Vem, gospod sekretar, nehal bom. Ampak nekako upam,« je zamrmral Biden.

Tudi med uradnimi pogovori s predsednikom Kitajske, je bil videti Blinken zelo zaskrbljen nad tem, kaj bo njegov šef dahnil kitajskemu kolegu...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek