REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Generalni sekretar Nata priznal: Ruska obrambna industrija močnejša, kot smo pričakovali

Generalni sekretar Nata priznal: Ruska obrambna industrija močnejša, kot smo pričakovaliMedtem ko je Moskva svojo obrambno industrijo gradila hitreje, kot je pričakovala Severnoatlantska zveza, so zaveznice Nata porabile več časa, kot bi morale, da bi povečale proizvodnjo, je priznal generalni sekretar zahodnega vojaškega bloka. Vir: Posnetek zaslona, X

Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je priznal, da je Rusija okrepila svojo obrambno industrijo hitreje, kot je bilo pričakovano, medtem ko so države zahodnega vojaškega zavezništva izgubile veliko časa za povečanje proizvodnje orožja, poroča Sky News.

»Res je, da je Rusiji uspelo okrepiti svojo obrambno industrijo hitreje, kot smo pričakovali.

In res je, da so zaveznice Nata porabile več časa, kot bi morale, za povečanje proizvodnje,« je priznal Stoltenberg.

Ameriški in evropski vojaški uradniki, ki so prej trdili, da naj bi ruska vojska utrpela velike vojaške izgube, že več mesecev priznavajo, da Rusija okreva veliko hitreje, kot so pričakovali, poroča Defence News.

Ruska stran poudarja, da je NATO s podporo Ukrajini diskreditiral svetovni sistem trgovine z orožjem, ki bi lahko postal grožnja svetovnemu miru in varnosti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek