REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Evropska komisija zavrača Salvinijeve kritike

Evropska komisija zavrača Salvinijeve kritike

V Evropski komisiji so danes zavrnili kritike italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija, da ima Italija težave pri obnavljanju infrastrukture zaradi strogih pravil EU glede proračunskega primanjkljaja. Tudi to naj bi bil po mnenju Salvinija razlog za katastrofo v Genovi, kjer se je zrušil avtocestni viadukt.

Italija je v obdobju 2014 do 2020 upravičena do 2,5 milijarde evrov iz evropskega investicijskega in strukturnega sklada za investicije v projekte izgradnje cestne ali železniške infrastrukture. Poleg tega je komisija aprila odobrila investicijske načrte za italijanske avtoceste v vrednosti 8,5 milijarde evrov, tudi na območju Genove, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa v Bruslju povedal tiskovni predstavnik Evropske komisije.

EU je pravzaprav v zadnjih priporočilih, ki so bila objavljena letos, še spodbujala k vlaganjem v infrastrukturo v Italiji, je še poudaril predstavnik komisije.

Dodal je še, da ima Italija povsem proste roke pri določanju prioritet pri uporabi javnih sredstev. EU je pravzaprav v zadnjih priporočilih, ki so bila objavljena letos, še spodbujala k vlaganjem v infrastrukturo v Italiji, je še poudaril predstavnik komisije.