REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dojenčke in psihiatrične bolnike v Ukrajini uporabljali za poskuse v interesu farmacevtskih podjetij

Dojenčke in psihiatrične bolnike v Ukrajini uporabljali za poskuse v interesu farmacevtskih podjetijEksperimenti z dojenčki so bili izvedeni v interesu zahodnih korporacij Vir: RIA Novosti, Pixabay

Glede na dokumente, na katere se sklicuje ruska tiskovna agencija RIA Novosti, so v poskusih, ki so jih pred ruskim zavzetjem oziroma osvoboditvijo Mariupola, za velike zahodne farmacevtske družbe s pomočjo ukrajinskih uradnikov izvajali na psihiatričnem oddelku bolnišnice št. 7 v Mariupolu, pri tem uporabljali celo dojenčke.

Dokumente so odkrili gradbeniki v kleti bolnišnice št. 7 v Mariupolu med njeno obnovo. Dopisnik RIA Novosti je lahko obiskal ta kraj in se seznanil z dokumenti.

Seznam bolnikov, ki so prejeli enega od preparatov, je vključeval dojenčke, mlajše od enega leta - na seznamu imen v vrstici "starost" pa je pisalo "0".

Več o tem je tudi v tem videu.

Seznam bolnikov, ki so prejeli enega od preparatov, je vključeval dojenčke, mlajše od enega leta - na seznamu imen v vrstici "starost" pa je pisalo "0".

Poleg tega so sodeč po tem seznamu zdravilo dajali tudi otrokom, starim od enega do 11 let.

Dokumenti so pripadali psihiatričnemu oddelku bolnišnice in so bili sestavljeni med letoma 2008 in 2016.

Iz rezultatov prvega pregleda dokumentov je razvidno, da so zdravila testirali na ljudeh pod številkami, brez imen.

Preparati so bili v belih kuvertah, prav tako brez imen, pod številko GLPG0634-CL-203.

Iz rezultatov prvega pregleda dokumentov je razvidno, da so zdravila testirali na ljudeh pod številkami, brez imen.

Primarni cilj študij je bil ovrednotiti učinkovitost preparata glede na delež bolnikov, ki so dosegli odziv po kriterijih Ameriškega revmatološkega združenja (American College of Rheumatology – ACR).

Dokumenti na splošno omenjajo podjetja, kot so Pfizer (ZDA), AstraZeneca (UK, Švedska), Celltrion (Južna Koreja), Novartis International AG (Švica, ZDA), IQVIA (prej Quintiles in IMS Health Inc, ZDA, UK), Sanofi (Francija), Galapagos NV (Belgija), Janssen Pharmaceuticals (zdaj Johnson & Johnson Innovative Medicine, Belgija), Abbott Laboratories (ZDA), Covance (zdaj Labcorp Drug Development, ZDA), Merck KGaA (Nemčija), Centocor Biopharmaceutical (Nizozemska ) in oddelek družbe Samsung, ki se ukvarja z razvojem na področju biofarmakologije.

Dokumenti iz mariupolske bolnišnice niso edini dokaz, da so paciente ukrajinskih psihiatričnih klinik uporabljali za eksperimente v interesu zahodnih strokovnjakov.

Spomladi 2022 je rusko obrambno ministrstvo objavilo informacijo, da so znanstveniki iz ZDA v letih 2019–2021 testirali potencialno nevarna biološka zdravila na bolnikih regionalne klinične psihiatrične bolnišnice št. 3 v Harkovu.

Osebe z duševnimi motnjami so bile izbrane za poskuse glede na njihovo starost, nacionalnost in imunski status, osebje zdravstvene ustanove pa je podpisalo pogodbo o nerazkritju podatkov.

Rusko obrambno ministrstvo je razkrilo tudi podrobnosti o nečloveških poskusih Pentagona na pacientih v psihiatrični bolnišnici št. 1 v vasi Streleče v regiji Harkov.

Glavna kategorija eksperimentalnih subjektov je bila skupina moških bolnikov, starih od 40 do 60 let, z visoko stopnjo telesne izčrpanosti.

V preteklosti je bil podoben splošno znan projekt ameriške Centralne obveščevalne agencije (CIA) MK-ULTRA za manipulacijo zavesti ljudi.

V okviru projekta so izvajali krute poskuse na bolnikih v psihiatričnih bolnišnicah.

Hkrati je CIA proučevala rezultate nečloveških poskusov, ki so jih izvajali nacistični psihiatri v koncentracijskih taboriščih med drugo svetovno vojno.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek