REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

DLR se vrača domov: Osvobojena Bogdanovka

DLR se vrača domov: Osvobojena BogdanovkaEnote Južne skupine ruskih sil so izboljšale svoje položaje vzdolž prve frontne črte in premagale 53. mehanizirano brigado oboroženih sil Ukrajine na območju vasi Krasnogorovka v DLR. Vir: Posnetek zaslona, X

Rusija je v celoti osvobodila vasico Bogdanovka v Donecki ljudski republiki (DLR), je sporočilo rusko ministrstvo za obrambo.

Pri osvoboditvi so sodelovale enote Južne skupine ruskih sil, ki so ob tem izboljšale svoje položaje vzdolž prve frontne črte in premagale 53. mehanizirano brigado oboroženih sil Ukrajine na območju vasi Krasnogorovka v DLR.

Prav tako sta bila odbita tudi dva napada oboroženih sil Ukrajine na območju naselij Časov Jar in zahodno od naselja Krasnoje v DLR.

Ruska stran sporoča, da je sovražnik v tistem delu fronte izgubil do 440 vojakov, tri bojna vozila in protizračni raketni sistem OSA-AKM.

Zahodne enote ruskih sil so ob tem zavzele in tudi boljše položaje ter premagale ukrajinsko vojsko v bližini Novojegorovke in Novoselovska v Luganski ljudski republiki, pa tudi pri Olivovskem Jaru.

Ukrajinci so v tem boju izgubili do 50 vojakov, bojno vozilo pehote in dva avtomobila, pa tudi havbico M777 in dva topa M119, proizvedena v ZDA.

Enote sil Center so tudi izboljšale svoje položaje pri mestih Lenjinskoje in Novokalinovo v DLR.

Ukrajina je v boju proti Centralni skupini ruskih oboroženih sil, izgubila do 360 vojakov, bojno oklepno vozilo, osem avtomobilov, osem avtomobilov, havbico M777 ameriške proizvodnje in skladišče goriva za vojaško opremo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek