REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Britanski profesor o odnosu zahodnih politikov do Rusije: »Bedaki, ne poznajo zgodovine«

Britanski profesor o odnosu zahodnih politikov do Rusije: »Bedaki, ne poznajo zgodovine«Profesor na Londonskem inštitutu za globalno politiko George Szamuely meni, da provokacije proti Rusiji »samo potrjujejo ignoranco zahodnih politikov«. Vir: Posnetek zaslona, X

Voditelji Nata izvajajo kratkoročne politične poteze proti Rusiji in se ne učijo iz napak iz zgodovine, je na YouTube kanalu britanskega politika Georgea Gallowayja dejal George Szamuely, profesor na Londonskem inštitutu za globalno politiko.

»Ta generacija norcev preprosto igra na slepo in upa, da bo Rusijo prisilila, da se umakne.

Gre za smešen načrt francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki neuspešno poskuša preslepiti ruske voditelje.

Misli, da lahko izcimi lahko zmago, saj se bo druga stran preprosto predala. To je tisto, kar NATO napačno sklepa o Rusiji,« pravi strokovnjak.

Profesor še meni, da provokacije proti Rusiji »samo potrjujejo ignoranco zahodnih politikov«.

Szamuely ta pojav upravičuje s tem, da so vsi sedanji voditelji rojeni po koncu druge svetovne vojne in niso sposobni popolnoma razumeti, do česa bi zdajšnja situacija in njena zaostritev lahko pripeljali.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek