REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Joe Biden: »Sem prva temnopolta ženska, vodim svet, Donalda Trumpa pa bom znova premagal leta 2020!«

Joe Biden: »Sem prva temnopolta ženska, vodim svet, Donalda Trumpa pa bom znova premagal leta 2020!«Biden - nekoliko konfuzen...

Nepredvidljivo obnašanje ameriškega predsednika v ZDA že sproža vprašanja o tem, kdo sploh vodi državo.

Multimilijarder Elon Musk je prepričan, da ZDA v tem trenutku pravzaprav – nimajo predsednika.

S tem se je razkrilo to, kar je sicer že dolgo časa predmet špekulacij, pa tudi resnih študij – da ZDA vodi oligarhija in »globoka država«, ki se zgolj skriva za predsednikom države.

Nepredvidljivo obnašanje ameriškega predsednika v ZDA že sproža vprašanja o tem, kdo sploh vodi državo.

In z predsedniki manipulira ali pa jih tudi odstrani, kadar je to potrebno, tako kot v primeru še vedno neraziskanega uboja J.F. Kennedya.

Takšni oligarhiji nesposoben predsednik zmeraj odgovarja, a le do točke, ko to postane preveč očitno tudi javnosti.

In to se je pravkar zgodilo. Mediji, ki so dolga leta prikrivali pravo mentalno stanje Joea Bidena se zdaj seveda delajo, da so strašno presenečeni nad njegovim slabim stanjem.

Ob tem pa Joe Biden tudi dan za dnem po katastrofalnem prvem soočenju s protikandidatom Donaldom Trumpom niza nove in nove spodrsljaje, ki jih številni svetovni in tudi slovenski mediji preprosto – ignorirajo.

Poglejmo samo nekatere.

Nedavno je Joe Biden dejal, da je on tisti, ki vodi oziroma »poganja svet« in da zato ne potrebuje nobenega »kognitivnega testa«, saj je testiran vsak dan, ko pač »vodi svet« kot predsednik »bistvenega naroda.«

Izjavo je podal v petek za ABC News.

Na vprašanje, ali je »imel popolno nevrološko in kognitivno oceno,« je Biden odgovoril precej nejasno.

»Imel sem - vsak dan imam s seboj popoln nevrološki test. In imel sem popoln fizični pregled. Imel sem, veste, mislim, bil sem v Walter Reedu [nacionalni vojaški zdravstveni center] na pregledih. Mislim – uhm da, odgovor,« je izjavil.

In nadaljeval.

»Poglejte. Vsak dan imam kognitivni test. Vsak dan imam ta test. Vse, kar delam. Veste, ne samo, da vodim kampanjo, ampak vodim svet. Ne - in to ni zdravo - zveni kot pretiravanje, vendar smo bistveni narod na svetu,« je zatrdil.

Med intervjujem je predsednik za svojo slabšo predstavo med razpravo proti Donaldu Trumpu prejšnji teden okrivil »hud prehlad«.

V petek je sicer skupina 168 uglednih podpornikov Demokratske stranke, vključno z velikimi donatorji in akademiki, ameriškemu predsedniku poslala pismo, v katerem ga je pozvala, naj izstopi iz tekme, poroča Washington Post, ki se sklicuje na anonimne vire.

Biden je svoj govor v Madisonu v Wisconsinu začel z kritiko Trumpa in njegovih besednih spodrsljajev, nato pa dejal: »Naj povem čim bolj jasno: ostajam v dirki! Premagal bom Donalda Trumpa; Leta 2020 ga bom spet premagal!« je Biden izjavil ob glasnem vzklikanju in aplavzu množice.

Nato je očitno spoznal napako in se pet sekund pozneje popravil z besedami: »In mimogrede, leta 2024 bomo to ponovili,« čemur je sledil osamljen »Ja!« iz množice

To se je zgodilo po tem, ko je 81-letni ameriški voditelj na dan neodvisnosti poskušal rešiti svojo kampanjo za ponovno izvolitev, a je pomotoma dejal, da je »ponosen«, da je »prva temnopolta ženska«, ki služi kot podpredsednica »s temnopoltim predsednikom«.

Biden je tudi dejal, da ne verjame številkam iz anket, ki so pokazale, da zaostaja za Trumpom in trdi, da je tekma »žrebanje« in da je on »najbolj kvalificirana oseba, da ga premaga«.

Biden ni želel špekulirati o tem, ali bi zapustil tekmo, če bi ga voditelji Demokratske stranke prosili, opozoril pa je, da bi se umaknil le, če bi mu tako rekel Bog.

Nič kaj bolje pa se (zgoraj) ne znajde podpredsednica ZDA Kamala Harris, praktično nevidna na svoji funkciji, ki je predsednika države ponižala na mesto podpredsednnika...

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek