REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Baerbockova: Putin in Ši sta diktatorja! Zaharova: Pomagajte ji povrniti razum

Baerbockova: Putin in Ši sta diktatorja! Zaharova: Pomagajte ji povrniti razumŠefica nemške diplomacije je v isti sapi ponovila, da bo Berlin podpiral Kijev, dokler bo potrebno. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Zaharova: »Kdor najde možgane, ki jih je Baerbockova izgubila, naj jih nujno vrne lastnici, saj ji je iz dneva v dan vse slabše.«

Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock je predsednika Ruske federacije Vladimirja Putina in voditelja Kitajske Ši Džinpinga označila za diktatorja, obenem pa ponovila, da bo Nemčija še naprej podpirala Ukrajino – dokler bo potrebno.

»Ukrajino bomo podpirali, dokler bo potrebno,« je Baerbockova dejala za Fox News v odgovoru na vprašanje, ali vlada v Berlinu vidi konec rusko-ukrajinskega konflikta.

»Če bi Putin zmagal v tej vojni, kakšno sporočilo bi bilo to za druge diktatorje na svetu, kot je Ši, kitajski predsednik? Torej, Ukrajina mora zmagati v tej vojni,« je dejala Baerbockova.

Na izjave vodje nemške diplomacije se je odzvala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova, ki je pozvala vse, ki lahko pomagajo Annaleni Baerbock, da »si povrne izgubljeni razum«.

»Kdor najde možgane, ki jih je Baerbockova izgubila, naj jih nujno vrne lastnici, saj ji je iz dneva v dan vse slabše,« je Zaharova zapisala na svojem kanalu na Telegramu.

Komentarji Annalene Baerbock so bili podani potem, ko je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen dejala, da bo izvršna oblast Evropske unije začela preiskavo kitajskih subvencij za električna vozila, piše Politico.

Bruseljski portal ugotavlja, da nemški Zeleni, stranka, ki ji pripada Annalena Baerbock, izstopajo po svojih protikitajskih stališčih v državi (Nemčiji), ki je do Pekinga za zdaj še ambivalentna.

Pred tem je ameriški predsednik Joe Biden povzročil diplomatski škandal, ko je kitajskega kolega označil za diktatorja, kar je kitajsko zunanje ministrstvo v protestni noti označilo za odkrito provokacijo.

Ši od tedaj zavrača (tako kot zadnjič na vrhu G20 v New Delhiju), vsa moledovanja ameriške administracije in samega Bidna, za srečanje s predsednikom ZDA.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek