REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Asia Times«: S Sirskim bo Ukrajincem trda predla - ne bo pomagal Ukrajini na fronti, slovi po grozljivih izgubah

»Asia Times«: S Sirskim bo Ukrajincem trda predla - ne bo pomagal Ukrajini na fronti, slovi po grozljivih izgubahOdločitev Zelenskega, da z »mesarjem« zamenja prejšnjega vrhovnega poveljnika Valerija Zalužnega, je posledica njegove želje, da vso krivdo za vojaške neuspehe preteklega leta pripiše temu generalu. Vir: Posnetek zaslona, X

Novi vrhovni poveljnik oboroženih sil Ukrajine Aleksander Sirski Kijevu ne bo prinesel uspeha na bojišču, saj na splošno slovi po velikih izgubah na fronti, opozarja Asia Times.

Aleksander Sirski je zagodel serijo porazov, ki so prinesli velike izgube ukrajinskim oboroženim silam, vključno z bitko za Artjomovsk (nekoč Bahmut), to pa ne bo vodilo do ključnih sprememb v ukrajinski strategiji, navaja časnik.

Odločitev ukrajinskega predsednika Vladimirja Zelenskega, da zamenja prejšnjega vrhovnega poveljnika Valerija Zalužnega, ki je bil priljubljen med Ukrajinci, izhaja iz želje Zelenskega, da vso krivdo za vojaške neuspehe preteklega leta zvali na tega generala.

Po poročanju medijev Zelenski se ne ozira na lastne (prejšnje) napake, razrešitev Zalužnega pa bi lahko povzročila tudi politična tveganja za predsednika Ukrajine.

»Tudi ohranitev trenutne smeri pomeni vse večje žrtve med Ukrajinci.

Alternativa, ki jo ponuja Zelenski, je povezana z nizom negotovih rezultatov, ki so prav tako odvisni od dejavnikov, na katere ne more vplivati,« poudarja »Asia Times«.

Novi poveljnik ukrajinskih oboroženih sil Aleksander Sirski je znan po tem, da je ukrajinsko vojsko v Bahmutu pahnil v »mlinček za meso«, ko je pošiljal vojake v valovih, da se soočijo s »sovražnim ognjem«, piše bruseljski portal Politico.

Po poročanju bruseljskega portala je ukrajinsko vojaško osebje novemu vrhovnemu poveljniku ukrajinskih oboroženih sil Aleksandru Sirskemu nadelo grozljive vzdevke zaradi izgub, ki so jih utrpele enote pod njegovim poveljstvom.

»Politico« je namreč spremembo v poveljništvu ukrajinskih sil pod taktirko Zelenskega pospremil s komentarjem, da je »Zalužni odstavljen, prišel pa je mesar’

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek