REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Asad: V Siriji poteka svetovna vojna posebne vrste

Asad: V Siriji poteka svetovna vojna posebne vrsteBašar al Asad

Sirski predsednik Bašar al Asad je v pogovoru za grški konservativni časnik Kathimerini dejal, da v Siriji poteka svetovna vojna, ki pa ima drugačne značilnosti kot obe predhodni. "Morda ne gre za celovito tretjo svetovno vojno, a kljub temu je to že svetovna vojna, ki poteka na drugačen način, kot sta prva in druga," je dejal sirski predsednik.

Morda ne gre za celovito tretjo svetovno vojno, a kljub temu je to že svetovna vojna, ki poteka na drugačen način, kot sta prva in druga," je dejal sirski predsednik.

Ob tem je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa izrazil upanje, da na ozemlju Sirije ne bo prišlo do neposrednega spopada med Rusijo in ZDA. Če se bo to zgodilo, bodo "ušle razmere izpod nadzora" po vsem svetu, je ocenil.

Asad je tudi v pogovoru za grški časnik zanikal, da bi sirska vojska proti nasprotnikom uporabila kemično orožje. Srečanje s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom po vzoru napovedanega srečanja med Trumpom in severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom je sirski predsednik zavrnil. "Menim, da sedaj ne moremo ničesar doseči s to vlado (Trumpa)," je dodal.

Turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana je Asad obtožil, da simpatizira z islamskimi skrajneži. "Erdogan podpira teroriste. Bori se na strani svojih muslimanskih bratov."

Na vprašanje, ali je pripravljen odstopiti, je sirski predsednik odgovoril, da je to pripravljen storiti le, ko bo imel občutek, da je sirski narod proti njemu.

Delite članek