REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriški polkovnik: Ukrajina izgubljenega ne more povrniti, Rusi bodo v naslednjem mesecu izvedli odločilno ofenzivo

Ameriški polkovnik: Ukrajina izgubljenega ne more povrniti, Rusi bodo v naslednjem mesecu izvedli odločilno ofenzivoMcGregor: »Njegov (Bidnov) najljubši paradni konj, NATO, komaj stoji. Edina stvar, ki pada hitreje od Bidnove priljubljenosti med ameriškimi volivci, sta gospodarstvi ZDA in EU.« Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Douglas McGregor, nekdanji polkovnik ameriške vojske in nekdanji svetovalec obrambnega ministra Združenih držav Amerike Christopherja Muellerja, ki je bil na tem položaju med predsednikovanjem Donalda Trumpa, meni, da bo Rusija v naslednjih 30 dneh končala konflikt z Ukrajino.

Resnica je, da je ukrajinskim enotam spodletelo – izgubljenega ne morejo povrniti.

McGregor je v članku za The American Thinker razgrnil naslednja dejstva: »Zelenski je zdaj dejansko vodja.

Tam ima vojsko - nacionaliste, ki poskušajo nadzorovati tisto, kar je ostalo.

Toda resnica je, da je ukrajinskim enotam spodletelo – izgubljenega ne morejo povrniti

»Največji del ruske vojske je bil doslej umaknjen.

Zadnje tedne so počivali in okrevali. Pripravljajo se na obsežno ofenzivo, da bi enkrat za vselej končali to vojno.

Mislim, da je zdaj čas, da vse to, kar nameravajo narediti Rusi – končajo v 30 dneh je prepričan nekdanji polkovnik ameriške vojske in nekdanji svetovalec obrambnega ministra Združenih držav Amerike.

Večina oboroženih sil evropskih držav je zgolj simboličnih. Že desetletja se niso vojskovali.

»Nihče v Evropi si ne želi vojne z Rusi. Večina oboroženih sil teh držav je zgolj simboličnih. Že desetletja se niso vojskovali. In vsekakor niso pripravljeni sprejeti udarca Rusov.

Ruska vojska se je samo obnašala kakor da je nesposobna, zdaj pa vidimo, da že 150 dni poteka neprekinjen boj z ukrajinskimi enotami in jih v tem boju dobesedno uničujejo.

Torej, nihče noče imeti nič s to vojno, Evropejci niso pripravljeni na vojno,« opozarja McGregor.

»Menim, da so sledili Bidnovemu ukazu, da je treba pohiteti s Putinovim odstopom in da bo to povzročilo katastrofo v Rusiji. In verjeli so v to.

Zdaj so dobili lekcijo.

Rusija ima veliko virov, morda je najbogatejša država in ne bo odnehala. In Putinova priljubljenost je izjemna. Navsezadnje - brani Rusijo,« opozarja Douglasl McGregor, nekdanji polkovnik ameriške vojske in nekdanji svetovalec obrambnega ministra Združenih držav Amerike.

»Njegov (Bidnov) najljubši paradni konj, NATO, komaj stoji. Edina stvar, ki pada hitreje od Bidnove priljubljenosti med ameriškimi volivci, sta gospodarstvi ZDA in EU,« je zapisal McGregor.

Po njegovi oceni je težava Nata, ker gospodarske težave zaradi Bidnovih protiruskih sankcij grozijo Evropi z gospodarskim armagedonom, vesoljnim potopom.

»Politika ZDA je nevarna. Američani in Evropejci so že jezni na svoje plašne in nevedne voditelje,« je sklenil svojo analizo nekdanji polkovnik ameriške vojske in nekdanji svetovalec obrambnega ministra Združenih držav Amerike.

Delite članek