REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zakonca Clinton lani zaslužila 10 milijonov, 43 odstotkov dala za davke

Zakonca Clinton lani zaslužila 10 milijonov, 43 odstotkov dala za davkeHillary Clinton

Demokratska kandidatka na predsedniških volitvah v ZDA Hillary Clinton je danes objavila svojo in moževo davčno napoved, iz katere je razvidno, da sta zakonca lani zaslužila več kot 10 milijonov dolarjev, a 43 odstotkov zneska namenila za plačilo davkov. Večino sta zaslužila z govori, precej pa je Clintonova prejela tudi od prodaje svoje knjige.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sta Hillary in Bill Clinton 9,8 odstotka svojega lanskega dohodka namenila v dobrodelne namene.

Clintonova svoje davčne napovedi javno objavljata od leta 1977. Demokratska kandidatka je javno objavo zahtevala tudi od svojega republikanskega tekmeca Donalda Trumpa, a je ta dejal, da tega zaradi revizije davčnih organov še ne more storiti. Napovedal je, da bo podatke objavil po koncu revizije.

Kandidati za ameriškega predsednika sicer niso dolžni objaviti svojih davčnih napovedi, a to že več kot 40 let v luči tradicije transparentnosti kljub temu počnejo, še navaja dpa.