REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Za naročnino dobivamo laži: Kako nas o vojni v Ukrajini dan za dnem in sistematično zavajajo - domači mediji!

Za naročnino dobivamo laži: Kako nas o vojni v Ukrajini dan za dnem in sistematično zavajajo - domači mediji!»Naši« vodilni mediji nas o dogajanju v Ukrajini že dolgo sistematično dezinformirajo. Kadar »naši« mediji med vojno poročajo o ubitih »ljudeh« in ne civilistih ali vojakih je zato treba zastriči z ušesi. Vir: posnetek zaslona, X

»Naši« vodilni mediji nas o dogajanju v Ukrajini že dolgo sistematično dezinformirajo.

Poglejmo si enega zadnjih primerov. Sedemnajstega aprila so objavili: »V ruskem raketnem napadu na mesto Černigov na severu Ukrajine je bilo ubitih najmanj 13 ljudi, še 60 pa je ranjenih, je sporočilo ukrajinsko notranje ministrstvo.« Pri takem zapisu lahko misliš da je šlo za civiliste.

»Naši« vodilni mediji nas o dogajanju v Ukrajini že dolgo sistematično dezinformirajo. Kadar »naši« mediji med vojno poročajo o ubitih »ljudeh« in ne civilistih ali vojakih je zato treba zastriči z ušesi.

Eno od domačih trobil je šlo še dlje, verjetno zato da dezinformiranja ja kdo ne bi razumel narobe: »Ruski teroristični napad na Černigov terjal vsaj devet življenj. Rusija nadaljuje z obstreljevanjem civilnih območij v Ukrajini. Žrtev tokratnega napada je mesto Černigov, ki so ga v jutranjih urah zasuli raketni izstrelki. V navedbah lokalnih oblasti je v napadu umrlo vsaj devet ljudi. Na žalost se Rusija še naprej ukvarja s teroristično dejavnostjo proti civilistom in civilni infrastrukturi, kar potrjuje še ta napad na Černigov, je povedal Oleksandr Lomako za ukrajinsk medije.«

Zadevno trobilo je objavilo tudi fotografijo na kateri je več vojaških oseb zamegljenih!

Vsi zamegljeni so seveda vojaki! To je zavajanje! Ko bi vsaj pogledali in videli, kaj so objavili!

Že istega dne je bilo v ruskih in celo ukrajinskih medijih marsikaj (ne)hote pojasnjeno, le videti ali hoteti opaziti je bilo treba. Tako je ukrajinska policija priznala, da je šlo za vojake!

Vir:Posnetek zaslona, Telegram

Toda slovenska dopisnica iz Moskve je še dva dni kasneje ponovila laž o napadu na ljudi v Černigovu kakor da je šlo za civiliste!

Kakšen smisel ima, da sedi v Moskvi in nas dezinformira?

Ali morda zato ker laži od tam izgledajo verodostojnejše?

V Ruski federaciji je za diskreditacijo vojaških sil RF ali SVO zagrožena kazen.

Seveda ni narobe poročati, kar je res. Kaznujejo laganje.

Narobe je, da za plačilo TV naročnine prejmemo zavajanja ali laži.

Poglejmo dokaze o tem, kaj se je v Černigovu v resnici zgodilo.

Kakšen smisel ima, da sedi v Moskvi in nas dezinformira? Ali morda zato ker laži od tam izgledajo verodostojnejše? Narobe je, da za plačilo TV naročnine prejmemo zavajanja ali laži.

Avtoriteten ruski Telegram kanal »Vojna s ponaredki« je že 17. aprila objavil številne dokaze, ko je ob fotografijah in videu zapisal: »Ukrajinske oborožene sile si ne morejo opomoči od ruskega raketnega napada na vojaško lokacijo v hotelu Profsojuzna v Černigovu. Celoten propagandni stroj Kijeva skuša to predstaviti kot napad na civilno infrastrukturo, kar smo v našem gradivu že ovrgli, ukrajinski mediji pa podajajo dejstva, s katerimi ovržejo sami sebe.«

Fotografije uničenega hotela prikazujejo v »sobah« pograde iz kovine. Seveda bi hotel v Černigovu težko imenovali hotel s petimi zvezdicami, a bivanje gostov v vojaških posteljah bi bilo preveč tudi za najbolj oddaljeno ustanovo. Ob vojaških posteljah so vidne tudi orožne omare, namenjene shranjevanju osebnega orožja stacioniranih vojaških oseb.

- Tudi pri vhodu v »hotel« si lahko ogledate agregat, avtomobilska platišča in gume. To kaže, da je bila stavba aktivno uporabljena, stanovalci pa so bili med drugim vključeni v servisiranje vozil.

- Ukrajinski mediji so pridno zameglili številne zajete vojaške osebe.

Vidite lahko, kako nekaj vojaškega osebja naložijo v reševalna vozila, drugi pa stojijo in opazujejo, kaj se dogaja. Vojska je jasno vidna na posnetku prsne kamere enega od policistov, katerega posnetek je bil nenamerno objavljen v javnosti.

- Nekdanji poslanec Vrhovne rade (parlamenta), radikalni nacionalist Igor Mosijčuk, je neposredno potrdil, da so stavbo hotela uporabili za namestitev ukrajinskega vojaškega osebja, od katerega je veliko vojakov umrlo ali bilo ranjenih med ruskim napadom.

- Da so rakete zadele vojaški objekt, potrjujejo tudi lokalni prebivalci v lokalnih klepetih:

Ukrajinci zadnje čase, ko je ukrajinska protizračna obramba oslabela, ugotavljajo, da je med civilisti manj žrtev.

To je logično, saj slabo vzdrževane, pretečene ali drugače nekakovostne ukrajinske in zahodne rakete, ki jih ukrajinske sile skrivajo v naseljih (živi ščit so ljudje - vojni zločin!) manj padajo po stanovanjskih objektih.

Ukrajinci zaloge raket skrivajo tudi v nuklearnih elektrarnah, kar je tudi vojni zločin!

Hkrati ukrajinske sile obstreljujejo NE Zaporožje, ki je pod ruskim nadzorom, kar je jedrski terorizem!

Ukrajinci zadnje čase, ko je ukrajinska protizračna obramba oslabela, ugotavljajo, da je med civilisti manj žrtev. To je logično, saj slabo vzdrževane, pretečene ali drugače nekakovostne ukrajinske in zahodne rakete, ki jih ukrajinske sile skrivajo v naseljih (živi ščit so ljudje - vojni zločin!) manj padajo po stanovanjskih objektih.

Mediji so o tem tiho, v najboljšem primeru krivdo relativizirajo, češ da se za obstreljevanje NE Zaporožje obtožujeta obe strani. Ukrajinci so zadeli celo kupolo reaktorja!

Spomnimo se kakšen vik in krik je bil, ko so Rusi ob zavzetju NE Zaporožje zatrli strele iz pomožne stavbe in je zato v njej nastal manjši, kratkotrajen, požar.

Mednarodni jedrski nadzorniki so pod tako velikim pritiskom Zahoda, da si napadalne strani sploh ne upajo imenovati čeprav dobro vidijo, da gre za ukrajinske sile.

Nauk: Kadar »naši« mediji med vojno poročajo o ubitih »ljudeh« in ne civilistih ali vojakih je treba zastriči z ušesi.

Lahko da nam skušajo vojake prodati kot civiliste, zgodi se pa tudi nasprotno, npr. ko Ukrajina napada ruske civiliste, kar je sicer reden pojav že 10 let, mediji poskušajo prikazati to kot napade na vojaške cilje!

»Naši« mediji ukrajinske napade na civiliste skrivajo.

Ukrajinski mediji pa včasih celo trdijo da se ruskogovoreči civilisti, že 10 let, obstreljujejo - sami!

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek