REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vladne stranke ne privoščijo toplega obroka vsakemu šolarju

Vladne stranke ne privoščijo toplega obroka vsakemu šolarjuPoslanci in poslanke vladnih strank so pravkar zavrnili predlog zakona, ki bi vsem osnovnošolcem v času izobraževanja na daljavo zagotovil topli obrok. Vir: Twitter

Vladne stranke so v četrtek zavrnile predlog o toplem obroku za vse šolarje v času epidemije in šolanja na daljavo.

Ob tem so se v stranki Levica odzvali s posebno izjavo.

»V času šolanja na daljavo si vsak otrok zasluži šolski obrok, ki je mogoče edini topli, kvalitetni obrok v dnevu  - bodisi zaradi revščine bodisi zaradi prezaposlenosti staršev (ali zgolj starša, v ednini). Z zakonom smo v Levici in opozicijskih strankah želeli pravico do kosila v času, ko je odrejen pouk na daljavo, urediti na sistemski način, oziroma tako, da bo pravica določena in zagotovljena neodvisno od muhavosti posamezne oblasti in nespretnosti posameznih ministrov.«

Nekoč: tradicionalni slovenski zajtrk - med, mleko, maslo, kruh in jabolko.

»Zdaj ni čas za stigmatizacijo in pogojevanje, ampak za solidarnost in razumevanje ter upoštevanje najrazličnejših okoliščin, v katerih so se znašle posamezne družine,« je vladne stranke nagovoril sopredlagatelj zakona Željko Cigler iz Levice.

»S tem se očitno niso strinjali poslanci in poslanke vladnih strank, ki so pravkar z rezultatom 7 proti 9 zavrnili predlog zakona, ki bi vsem osnovnošolcem v času izobraževanja na daljavo zagotovil topli obrok,« so zapisali v Levici.

Delite članek