REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vlada Bolnišnici Topolšica za poplačilo izvršb in izplačilo aprilskih plač zagotovila 661.000 evrov

Vlada Bolnišnici Topolšica za poplačilo izvršb in izplačilo aprilskih plač zagotovila 661.000 evrov

Vlada je danes sprejela sklep, da Bolnišnici Topolšica zagotovi sredstva za poplačilo izvršb in izplačilo plač za mesec april v višini 661.230 evrov. Ob tem je ministrstvu za zdravje naložila, da ji najkasneje do konca junija letos predloži sklep o pripojitvi bolnišnice k Splošni Bolnišnici Celje in odlok o preoblikovanju celjske bolnišnice.

Bolnišnica Topolšica se že več mesecev sooča s hudimi likvidnostnimi težavami, saj tekoča sredstva bolnišnice ne zadostujejo za pokrivanje vseh obveznosti, izvajanje dejavnosti pa je resno moteno, ugotavljajo na ministrstvu.

Z zagotovitvijo sredstev za pokrivanje obveznosti bolnišnice vlada oziroma ministrstvo za zdravje tako preprečuje škodljive materialne posledice na poslovanje bolnišnice ter zagotavlja nemoteno izvajanje zdravstvene dejavnosti.

 

 

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek