REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Se je že začela lustracija partizanskih pesnikov?

Se je že začela lustracija partizanskih pesnikov?Karl Destovnik Kajuh - izločen iz kamniške knjižnice. Vir: Facebook

Na socialnih omrežjih so zaskrbljeni uporabniki svetovnega spleta opozorili, da v Kamniku, kjer so tamkajšnjo občinsko oziroma ljudsko mestno knjižnico v času županovanja Marjana Šarca poimenovali po domobranskem pesniku Francetu Balantiču, sedaj nadaljujejo z izločanjem knjig partizanskih pesnikov.

Konkretno, izločili so Zbrano delo Karla Destovnika Kajuha.

»Toliko o Marjanu Šarcu, ki je preimenoval knjižnico po domobrancu Balantiču. Občino zdaj vodi Matej Slapar iz NSi, s katerimi je imel Šarec koalicijo. Vsakega, ki spoštuje NOB je lahko sram v dno duše, če podpira Šarca, ki je klerofašist in ki se skriva na levici, da potuhnjeno deluje proti NOB«, so zapisali na Facebook strani Socialistične partije Slovenije ob prošnji »spoštovani tovarišiji, da deli to sramoto«.

Branko Križanič pa je prek Facebooka v zvezi z omenjenim dogajanjem posvaril občinstvo, da »nas zgodovina uči, da se je uničevanje knjig (zmeraj) končalo zelo tragično.«

Delite članek