REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Udeležbo na kosilu s Pahorjem odpovedal tudi madžarski predsednik

Udeležbo na kosilu s Pahorjem odpovedal tudi madžarski predsednikKolinda Grabar Kitarović in Borut Pahor

Madžarski predsednik Janos Ader je odpovedal udeležbo na slovesnem kosilu, ki ga bo za predsednike sosednjih držav danes na Brdu pri Kranju gostil predsednik republike Borut Pahor, so novinarjem danes povedali v Pahorjevem uradu. V Slovenijo zaradi bolezni v družini ne bo niti avstrijskega predsednika Alexandra Van der Bellna.

Razloga odpovedi obiska madžarskega predsednika v Pahorjevem uradu niso pojasnili, povedali so le, da se je ta teden opravičil, ker ga ne bo.

Danes naj bi na Brdo pri Kranju tako prišla le italijanski predsednik Sergio Mattarella in hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pahor bo svečano kosilo za predsednike sosednjih držav gostil ob začetku svojega drugega mandata. Sprva je bilo srečanje predvideno že 20. decembra, a so ga zaradi nujnih obveznosti avstrijskega predsednika preložili na januar.

Kot napovedujejo v uradu predsednika republike, bodo to neformalno srečanje izkoristili za utrditev dobrososedskih odnosov in medsebojnega sodelovanja med državami.