REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump se veseli trdnih in trajnih odnosov z Rusijo

Trump se veseli trdnih in trajnih odnosov z RusijoGage Skidmore, Wikimedia Commons/CC-BY-2.0

Novoizvoljeni predsednik ZDA Donald Trump je ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu v ponedeljkovem telefonskem pogovoru povedal, da se zelo veseli trdnih in trajnih odnosov z Rusijo in Rusi. Trumpov štab je tudi sporočil, da sta s Putinom govorila o skupnih grožnjah in izzivih ter odnosih, ki trajajo več kot 200 let.

Trumpa je poklical Putin, da bi mu čestital za zmago na ameriških predsedniških volitvah. Novoizvoljeni predsednik ZDA je imel podobne pogovore že z voditelji Kitajske, Mehike, Kanade in Južne Koreje.

Iz Kremlja so sporočili, da sta se Putin in Trump dogovorila za pregled stanja odnosov med državama ter podprla njihovo normalizacijo in konstruktivno sodelovanje o najširšem seznamu vprašanj.

Putin si želi dialoga z Washingtonom, ki bo temeljil na enakopravnosti, medsebojnem spoštovanju in nevmešavanju v notranje zadeve ene ali druge države. Glede Sirije pa sta poudarila potrebo po sodelovanju proti skupnemu sovražniku številka ena, to je mednarodnemu terorizmu in ekstremizmu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek